Το μυστηριώδες σημείωμα του βασιλιά Καρόλου στο φέρετρό της Βασίλισσας Ελισάβετ- Δείτε τι γράφει

το-μυστηριώδες-σημείωμα-του-βασιλιά-κ-59594

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν αρκέστηκε να αφήσει απλώς ένα στεφάνι στη κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ αλλά άφησε  και ένα γραπτό προσωπικό σημείωμα να υπάρχουν κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν γνωστός για την τρυφερή αναφορά του στην μητέρα του ως «μαμά», όπως μάλιστα αναφέρθηκαν σε αυτήν και τα τέσσερα παιδιά της κατά τη διάρκεια των αφιερωμάτων τους μετά τον θάνατό της.

Τι γράφει το σημείωμα του βασιλιά Κάρολου προς τη μητέρα του

Όμως το σημείωμα που κοσμεί το φέρετρο της, γράφει: «Αγαπημένη και αφοσιωμένη» μαμά και σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, πιστεύεται ότι είναι τα τελευταία γραπτά λόγια του Καρόλου προς τη μητέρα του, τη βασίλισσα Ελισάβετ – ένα αντίστοιχο μήνυμα είχε γράψει και η βασίλισσα Ελισάβετ για τον αγαπημένο της πρίγκιπα Φίλιππο, το οποίο είχε τοποθετηθεί επάνω στο φέρετρό του, στην κηδεία του πριν από 17 μήνες.

Το σημείωμα του βασιλιά Κάρολου προς την μητέρα του Βασίλισσας Ελισάβετ

Όσο για το εντυπωσιακό στεφάνι που κοσμούσε το φέρετρο, περιλαμβάνονται λουλούδια που ζήτησε ειδικά ο βασιλιάς Κάρολος. Τα λουλούδια αυτά καθώς και τα κλαδιά κόπηκαν από τους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, του Κλάρενς Χάουζ και του Χάιγκροουβ Χάουζ, και περιλαμβάνουν δενδρολίβανο, μυρτιά, αγγλική βελανιδιά, πελαργόνια, τριαντάφυλλα, ορτανσία καθώς και ντάλιες.

Ορισμένα από τα λουλούδια επιλέχθηκαν για το συμβολισμό τους, με το δενδρολίβανο να σηματοδοτεί την ανάμνηση, ενώ η μυρτιά καλλιεργήθηκε από ένα κλαδάκι μυρτιάς από το γαμήλιο μπουκέτο της βασίλισσας – ένα νεύμα στον 73χρονο γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Η μυρτιά είναι ένα αρχαίο σύμβολο ενός ευτυχισμένου γάμου, ενώ η αγγλική βελανιδιά συμβολίζει τη δύναμη της αγάπης.

Η βασιλική οικογένεια έγραψε στο Twitter λεπτομέρειες σχετικά με το στεφάνι, αναφέροντας: «Κατόπιν αιτήματος του βασιλιά, το στεφάνι περιέχει φύλλωμα από δεντρολίβανο, αγγλική βελανιδιά και μυρτιά (κομμένο από φυτό που αναπτύχθηκε από τη μυρτιά στο γαμήλιο μπουκέτο της βασίλισσας) και λουλούδια, σε αποχρώσεις του χρυσού, του ροζ και του βαθύ μπορντό, με πινελιές λευκού, κομμένα από τους κήπους των βασιλικών κατοικιών».

Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται ότι έχει συγκινηθεί ιδιαίτερα με τον θάνατο της μητέρας του.

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ