Ζελένσκι: «Θα πάρουμε πίσω όλα τα κατεχόμενα εδάφη»

Ζελένσκι: Μιλά για ανακατάληψη των περιοχών της Ουκρανίας την ώρα που ο ρωσικός στρατός προελαύνει. Δεσμεύτηκε στο βραδινό διάγγελμά
ζελένσκι-θα-πάρουμε-πίσω-όλα-τα-κατεχ-59510

Ζελένσκι: Μιλά για ανακατάληψη των περιοχών της Ουκρανίας την ώρα που ο ρωσικός στρατός προελαύνει

Ζελένσκι: Ο Ουκρανός Πρόεδρος δεσμεύτηκε στο βραδινό διάγγελμά του την Κυριακή, πως θα ανακαταληφθούν από τον στρατό του όλες οι περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό ρωσική κατοχή.

«Ίσως φαίνεται πως έπειτα από μια σειρά νικών έχουμε ορισμένη κάμψη της δραστηριότητας», είπε ο κ. Ζελένσκι, σπεύδοντας να προσθέσει πως στην πραγματικότητα γίνεται «προετοιμασία» για την ανακατάληψη της Μαριούπολης, της Μελιτόπολης και της Χερσώνας, κατ’ αυτόν το επόμενο στάδιο της αντεπίθεσης.

Η Ρωσία κατέλαβε μεγάλους τομείς της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας όταν εισέβαλε τον Φεβρουάριο. Συνεχίζει να κατέχει χονδρικά το ένα πέμπτο της ουκρανικής επικράτειας.

Ζελένσκι: Αποκρούσαμε επιθέσεις Ρώσων στο Χάρκοβο

Ο Ουκρανός Πρόεδρος δήλωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του στρατού απέκρουσαν επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές του Χάρκοβο στα ανατολικά και της Χερσώνας στα νότια όπου η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπιθέσεις αυτόν τον μήνα, καθώς και σε περιοχές του Ντόνετσκ στα νοτιοανατολικά, σύμφωνα το Reuters.

Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν προχωρήσει στην ανατολική όχθη του ποταμού Οσκίλ στην περιοχή του Χάρκοβο.

«Από χθες, η Ουκρανία ελέγχει την ανατολική όχθη», ανέφερε στο Telegram. Ο Serhiy Gaidai, κυβερνήτης της γειτονικής περιοχής Luhansk, είπε ότι αυτό σημαίνει ότι η «αποκατοχή» της περιοχής του δεν ήταν «μακριά».

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβαση του πολέμου, εκτιμώντας πως στο τέλος ο ουκρανικός στρατός θα κερδίσει και θα καταλάβει ξανά τα εδάφη που ελέγχει αυτή τη στιγμή ο ρωσικός στρατός.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ