«Είδες μαμά, το ’κανα!»: Ο Έλληνας Δημήτρης Κυρσανίδης αναδείχθηκε 1ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο παρκούρ

είδες-μαμά-το-κανα-ο-έλληνας-δημήτ-78023

O Έλληνας Δημήτρης  Κυρσανίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Freestyle στο πρώτο επίσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παρκούρ που διεξήχθη στην Ιαπωνία. Ήταν το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργάνωσε η FIG, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής, με τον δικό μας Κυρσανίδη να γράφει ιστορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, η κυρία Κουκουζέλη – μαμά του Κυρσανίδη παρακολουθούσε τον αγώνα του γιου της online, όσο δούλευε. Κατά τη διάρκεια της βάρδιας και, βλέποντάς τον να πετά στην κορυφή του κόσμου, πέταξε κι εκείνη τα πάντα στον αέρα!

Μητέρα Δημήτρη Κυρσανίδη: «Το παιδί μου έβγαλε την Ελλάδα πρώτη παγκοσμίως»

«Εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι γινόταν με τις βαθμολογίες. Τον είδα απλώς να χτυπιέται και να πανηγυρίζει και τότε κατάλαβα. Βγήκα από το μαγαζί και άρχισα να χοροπηδάω, γιατί το παιδί μου έβγαλε την Ελλάδα πρώτη παγκοσμίως και είναι ο πρώτος πρωταθλητής παρκούρ στο επίσημο πρωτάθλημα».

Η ίδια μάλιστα αποκαλύπτει ότι αφού ο Δημήτρης κατέκτησε την κορυφή του κόσμου, της τηλεφώνησε και της είπε: «Είδες μαμά, το ’κανα! Έγινε κι αυτό».

Η τεράστια νίκη του Δημήτρη Κυρσανίδη

Mε συνολική βαθμολογία 26.0 (12.0 βαθμός δυσκολίας και 14.0 εκτέλεση) στο freestyle κέρδισε το χρυσό και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς έπεφτε δυνατή βροχή στο Τόκιο. Νωρίτερα, ο Δημήτρης Κυρσανίδης είχε προκριθεί στον τελικό ως πρώτος (ανάμεσα σε 49 άτομα) με βαθμολογία 25,5.

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα:

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ