Δεν θα το δείξει κανένα κανάλι: Πρωτιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι για μαθητή και μέλος του Συλλόγου Τυφλών Αργολίδας

δεν-θα-το-δείξει-κανένα-κανάλι-πρωτιά-σ-174721

Τυφλός μαθητής κέρδισε την πρώτη θέση στο σκάκι, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων, που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο του Πειραιά.

Ο τυφλός μαθητής φοιτά σε Δημοτικό Σχολείου του Άργους

Πρόκειται για τον Γιώργο Γαμβρουλά, μαθητή του 5ου δημοτικού σχολείου Άργους, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Δημήτριο Σιφάκη, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο σκάκι, πανελληνίως.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου και ο Σύλλογος Τυφλών Ν. Αργολίδας «Η ΙΡΙΔΑ» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την πρωτιά και την βράβευση του μέλους μας Γιώργου Γαμβρουλά και μαθητή του 5ου δημοτικού σχολείου Άργους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων, που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο του Πειραιά, από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Κο Δημήτριο Σιφάκη. Του ευχόμαστε καλή πρόοδο, να έχει πάντα επιτυχίες που τόσο αξίζει και τα σκαλοπάτια της ζωής του να είναι ακούραστα!».

Διέπρεψε σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Γιώργος Γαμβρουλάς μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άργους

Η ανακοίνωση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άργους 6dim-argous-new.arg.sch.gr:

«Ο Γιώργος Γαμβρουλάς, μαθητής του Στ1 τμήματος του σχολείου μας, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Νέων U20 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων.

Ο μαθητής έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού αποτελεί το «νέο αίμα» της Ομοσπονδίας και ήταν ο νεαρότερος αθλητής του Πρωταθλήματος.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεξήχθη το διάστημα 20 – 24 Σεπτεμβρίου 2023, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Πειραιά και έλαβαν μέρος 30 αθλητές από 8 σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Εμείς ευχόμαστε στον Γιώργο να είναι πάντα υγιής και να εκπληρώνει τους στόχους του! Και εις ανώτερα!»

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών: Πρώτευσαν οι Καπνάκης, Λιβανοπούλου και Γαμβρούλας

Ο Κωνσταντίνος Καπνάκης (Πανελλήνια Ένωση Τυφλών Αθλητών/ΠΕΤΑ) στους άνδρες, η Αθηνά Λιβανοπούλου (Πήγασος) στις γυναίκες και ο Γιώργος Γαμβρούλας (ΠΕΤΑ) στους Νέους, ο οποίος αποτελεί το νέο «αίμα» αθλητών της Ομοσπονδίας, πρώτευσαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων, που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο του Πειραιά. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκακιού, συμμετείχαν 30 αθλητές από 8 σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Τους τελικούς παρακολούθησε η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη και ο Β’ αντιπρόεδρος Δημήτρης Σηφάκης. Μετά το τέλος των αγώνων, η πρόεδρος συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και ευχαρίστησε τους διοργανωτές, για τους πολύ πετυχημένους αγώνες. Τέλος, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία θα καλύψει τα έξοδα των δύο πρώτων, στην κατηγορία των ανδρών (Κωνσταντίνος Καπνάκης και Σπύρος Κωφίδης) για να συμμετάσχουν, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών, που θα διεξαχθεί στη Ρόδο (8-18/10).

Οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία:

ΑΝΔΡΕΣ

  • 1) Κωνσταντίνος Καπνάκης 6 (ΠΕΤΑ)
  • 2) Σπύρος Κωφίδης 6 (ΠΕΤΑ)
  • 3) Ανδρέας Αλλα 5,5 (ΗΦΑΙΣΤΟΣ)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

  • 1) Αθηνά Λιβανοπούλου 3 (ΠΗΓΑΣΟΣ)
  • 2) Ανθή Δούπη 2 (ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ)
  • 3) Χρυσοβαλάντω Καβαλλάρη 2 (ΠΕΤΑ)

ΝΕΟΙ (U20)

  • 1) Γιώργος Γαμβρούλας 2 (ΠΕΤΑ)

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ