Δεν θα το δείξουν στην τηλεόραση: Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι ο 23χρονος Γκραντ Μετρ, Νικόλας Θεοδώρου

δεν-θα-το-δείξουν-στην-τηλεόραση-παγκό-173596

Ο 23χρονος Νικόλας αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, κατακτώντας με την ομάδα του Σεντ Λούις την Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα.

Ο 23χρονος Νικόλας έχει πλούσιο βιογραφικό στο σκάκι

Όπως αναφέρει το ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ο Νικόλας Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000. Το 2006 η οικογένειά του μετακόμισε για επαγγελματικούς λόγους στο Ατσιπόπουλο του Ρεθύμνου, όπου μεγάλωσε, τελειώνοντας το δημοτικό, το γυμνάσιο και το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου, το 2018.

Από το 2007, σε ηλικία 7 ετών, ξεκίνησε σκακιστικά μαθήματα στον Σκακιστικό Όμιλο Ρεθύμνου (ΣΚΟΡ) και από το 2015 είναι αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων (ΣΑΧ).

Τον Ιούλιο του 2016 κατέκτησε τον τίτλο του International Master (ΙΜ), τον Σεπτέμβριο του 2021 συμπλήρωσε τις τρεις νόρμες για τον κορυφαίο τίτλο του Γκραντ Μετρ (GM) και σήμερα ο διεθνής βαθμός αξιολόγησής του είναι 2598 ELO, όπως αναφέρει η Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές πανελλήνιες και διεθνείς σκακιστικές διοργανώσεις και έχει πετύχει πάρα πολλές διακρίσεις. Το 2022 πέτυχε, με τη σκακιστική ομάδα του Πανεπιστημίου Σεντ Λούις των ΗΠΑ, πρώτη θέση στο Final Four του Collegiate Chess των ΗΠΑ.

Στην 44η Ολυμπιάδα στο Τσενάι της Ινδίας (27 Ιουλίου με 10 Αυγούστου 2022) πήρε το ασημένιο μετάλλιο για την επίδοσή του στη 2η σκακιέρα, με απόδοση 2764 ELO και 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, έχοντας, εν τω μεταξύ, πετύχει νίκη στον αγώνα του με τον Levon Aronian.

Τον Μάιο του 2022, έλαβε το πτυχίο του με double major στη Φυσική και στα Μαθηματικά, από το πανεπιστήμιο του Σεντ Λούις στις ΗΠΑ. Από τον Αύγουστο του 2022 και για τα επόμενα δύο χρόνια, θα πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Biostatistics & Health Analytics στο ίδιο πανεπιστήμιο και με ανανεωμένη πλήρη υποτροφία για να συνεχίσει τη συμμετοχή του στην πανεπιστημιακή σκακιστική ομάδα.

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ