Αντώνης Τσαπατάκης: Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μαδέιρα

Ο Αντώνης Τσαπατάκης άγγιξε το χρυσό στα 100μ. πρόσθιο SΒ4, και εν τέλει τερμάτισε δεύτερος με ασημένιο μετάλλιο
αντώνης-τσαπατάκης-αργυρό-μετάλλιο-σ-187940

Ο Αντώνης Τσαπατάκης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες κολυμβητές με αναπηρίες, άγγιξε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης στη Μαδέιρα, αλλά τελικά τερμάτισε στη 2η θέση.

Αντώνης Τσαπατάκης δεύτερος στα 100μ. πρόσθιο SΒ4

Στα προκριματικά των 100μ. πρόσθιο SΒ4, ο Τσαπατάκης εντυπωσίασε με τον καλύτερο χρόνο (1:41.43), θέτοντας υψηλές προσδοκίες για τον τελικό.

Ωστόσο, στον τελικό, ο Ρώσος Ντιμίτρι Τσερνιάεβ (ανταγωνίζεται ως ουδέτερος) κολύμπησε σε χρόνο 1:37.96, αρπάζοντας το χρυσό μετάλλιο. Ο συμπατριώτης του Τσερνιάεβ, Αλεξάντερ Μολκόβ, τερμάτισε 3ος με 1:44.89, αφήνοντας τον Τσαπατάκη με το ασημένιο μετάλλιο και χρόνο 1:42.56.

Παρά την απώλεια του χρυσού, η 2η θέση του Τσαπατάκη αποτελεί μια σημαντική επιτυχία και επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδό του.

Χάλκινος ο Κωστάκης στα 50μ. πρόσθιο SB2

Στην ίδια διοργάνωση, ο Γιάννης Κωστάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο SB2. Ο Κωστάκης τερμάτισε 4ος στην κούρσα με χρόνο 1:06.70, αλλά ορίστηκε 3ος Ευρωπαίος, καθώς ο Αυστραλός Πάτερσον, που τερμάτισε 3ος, δεν ανήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνολικά, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με δύο μετάλλια στην πρώτη μέρα των αγώνων.

Ισχυρό μήνυμα από τον Α. Τσαπατάκη για τους αθλητές με αναπηρία

«Έψαχνα χορηγίες κυρίως από μια μεγάλη εταιρεία. Πήγα στο προφίλ μιας εταιρείας κι έστειλα μήνυμα όπου τους είπα τι στοχεύω. Η απάντηση που πήρα ήταν “συγχαρητήρια, αλλά δεν θέλουμε να προκαλέσουμε τον οίκτο στον δυνάμει πελάτη μας, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε”. Γύρισε ο τροχός. Αυτός ο άνθρωπος που έστειλε το μήνυμα, ήταν κλεισμένος σε αντιλήψεις. Να βοηθάμε τον κόσμο. Καλύτερα που δεν του έσφιξα το χέρι. Μακάρι να αναγκάστηκε να είναι στους 40.000 που με ψήφισαν γιατί ο κόπος μου έτσι θα έχει νόημα. Η ελευθερία είναι καθημερινό διακύβευμα» ανέφερε ο Τσαπατάκης.

Αντώνης Τσαπατάκης: «Με είχαν διώξει από την σχολή λόγω της αναπηρίας»

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Δεν θα το δείξουν τα κανάλια: «Χρυσός» ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης στο Παγκόσμιο Παρακολύμβησης

«Χρυσή» η 19χρονη Αλεξάνδρα Εφραίμογλου: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Ακροβατικό Διάδρομο

Μόνο περηφάνια: «Χρυσός» ο 22χρονος Δημήτρης Μάρκος στην κολύμβηση – Κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ