Θάνος Πλεύρης: «Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ο Προσωπικός Γιατρός θα λειτουργήσει και για τα παιδιά»

θάνος-πλεύρης-το-πρώτο-εξάμηνο-του-2023-ο-61472

Καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ήταν σήμερα, Κυριακή (25/9) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μίλησε για τις εγγραφές στον Προσωπικό Γιατρό αναφέροντας ότι ξεπέρασαν τα 4 εκατ., στόχος που αναμενόταν να επιτευχθεί πολύ αργότερα και συγκεκριμένα στα τέλη της χρονιάς.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA ο υπουργός Υγείας, στο σύστημα έχουν ενταχθεί 3.250 γιατροί και συγκεκριμένα στις ειδικότητες της παθολογίας, των γενικών και οικογενειακών γιατρών η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών άγγιξε το 30%, με τον ίδιο να σχολιάζει πως υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθεί η συμμετοχή.

Προσωπικός Γιατρός: Άλλες 10 ειδικότητες εντάχθηκαν στο σύστημα:

-Αιματολόγοι

-Γαστρεντερολόγοι

-Καρδιολόγοι

-Νευρολόγοι

-Ενδοκρινολόγοι – Διαβητολόγοι

-Νεφρολόγοι

-Ρευματολόγοι

-Ογκολόγοι

-Πνευματολόγοι

-Φυσικής ιατρικής – αποκατάστασης

Ο ρόλος του Προσωπικού Γιατρού στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας

«Όλες οι χώρες έχουν ένα σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας. Η πανδημία μας έδειξε ότι πολλοί συμπολίτες μας επειδή δεν έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει, πάνε στα νοσοκομεία ακόμα και όταν δεν χρειάζεται. Το 55% των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που εάν είχαν ένα γιατρό να τους πει τι να κάνουν δεν θα πήγαιναν», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύστημα όπου ο πολίτης δεν θα πληρώνει τίποτα και θα μπορεί να έχει ένα γιατρό όχι όταν είναι ασθενής, αλλά όντας υγιής», τόνισε ο υπουργός σχετικά με τον Προσωπικό Γιατρό.

Θάνος Πλεύρης: «Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ο Προσωπικός Γιατρός θα λειτουργήσει και για τα παιδιά»

Τέλος, όπως διευκρίνισε ο στόχος του υπουργείου Υγείας είναι ο Προσωπικός Γιατρός να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2023 για τον ενήλικο πληθυσμό και το πρώτο εξάμηνο του 2023 για τα παιδιά.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ