Ευκλείδης Τσακαλώτος: Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει “το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε” μπορεί να μας εξηγήσει το “εμείς”;

ευκλείδης-τσακαλώτος-όταν-ο-κ-μητσοτά-61494

«Εξηγήσεις» ζητάει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού στην συζήτηση με τον Robert Rubin στο Council on Foreign Relations για το μαξιλάρι στην οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτά:

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ‘το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε’, μπορεί να μας εξηγήσει το “εμείς”; Είναι το ίδιο μαξιλάρι που χαρακτήριζε ο αναπληρωτής Υπουργός του κ. Σκυλακάκης ‘την μεγαλύτερη αστοχία, την μεγαλύτερη γκάφα από καταβολής οικονομικής πολιτικής'”;

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Η ΝΔ «πουλάει» όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Στην οικονομική πολιτική, το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ΝΔ είναι ότι πουλάει όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα καλά νέα είναι ότι δεν κατάφεραν να εκτροχιάσουν κάποιες από τις επιτυχίες μας βγαίνοντας από τα μνημόνια» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Τα κακά νέα είναι ότι ανέστρεψαν ό,τι κάναμε για την κοινωνία, για την μείωση των ανισοτήτων, για την δημοκρατία, για τους θεσμούς, γυρνώντας μας πολλά χρόνια πίσω!».

Σε τι ακριβώς ζητά εξηγήσεις ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

O Ευκλείδης Τσακαλώτος παραθέτει σε βίντεο το απόσπασμα στο οποίο αναφέρεται και υπενθυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτησή του με τον Robert Rubin αναφερόμενος στην δυνατότητα διαχείρισης του δημοσίου χρέους σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «…την ίδια στιγμή υπάρχει ένα ‘μαξιλάρι’ 40 δισ. ευρώ το οποίο έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια…».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ