Μπακογιάννης: «Αλλάζουμε τον φωτισμό της πόλης, αντικαθιστούμε δεκάδες χιλιάδες φώτα με led»

μπακογιάννης-αλλάζουμε-τον-φωτισμό-61543

Για την ενεργειακή κρίση και το στοίχημα της δημοτικής Αρχής να μειώσει τα δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος του χρόνου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο δήμαρχος σχολίασε επίσης το μήνυμα του Πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά στη Νέα Υόρκη αλλά και τη στάση του Ερντογάν.

Ο κ. Μπακογιάννης  ξεκαθάρισε ότι κανένα έργο στην πόλη, μικρό ή μεγάλο, δεν πρόκειται να «παγώσει» εξαιτίας της κρίσης.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Μπακογιάννη

Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων στην ενεργειακή κρίση

«Στην ενεργειακή κρίση απαντάμε με ένα άλμα προς τα εμπρός, ένα άλμα προς το μέλλον που το έχουμε σχεδιάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό: Αλλάζουμε το φωτισμό της πόλης, αντικαθιστούμε δεκάδες χιλιάδες φώτα με led. Έχουμε τρία πλεονεκτήματα με αυτό το πολύ μεγάλο έργο: Πρώτον, πολύ μεγάλες οικονομίες που ξεπερνούν το 60%. Δεύτερον, επιτέλους αυτοματισμοί, που σημαίνει ότι δε θα χρειάζεται να μάς καλείτε εσείς και να μάς λέτε “κάηκε αυτή η λάμπα”. Θα το βλέπουμε και θα μπορούμε να ανταποκρινόμαστε αυτόματα. Είναι αυτό που λέμε “καλωσόρισες στον 21ο αιώνα”. Τρίτον, εξίσου σημαντικό, είναι ότι θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ελέγχουμε τα φώτα από γειτονιά σε γειτονιά και όλο αυτό μάς επιτρέπει όχι απλώς να έχουμε σταθερά δημοτικά τέλη, αλλά να έχουμε και καλά νέα τα οποία θα έρθουν σύντομα».

Μπακογιάννης: «Στοίχημα τα μειωμένα δημοτικά τέλη έως το τέλος του χρόνου»

«Στο παρελθόν, πολλές φορές η κρίση υπήρξε το άλλοθι για να “παγώσουν” τα έργα στην πόλη, πολύ απλά για να μην κάνει ο Δήμος τη δουλειά του. Αυτό τελείωσε, δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Συνεχίζουμε και κάνουμε τη δουλειά μας σε όλα τα μικρά που κάνουν τα μεγάλα: Στην καθαριότητα, στο φως, στο πράσινο. Αυτό που βλέπετε εδώ, στο άλσος Λογγίνου, είναι η Αθήνα του “σήμερα” και η Αθήνα του “αύριο”. Καινούργια παιδική χαρά, καινούργιο γηπεδάκι, φροντισμένο το πράσινο. Αντίστοιχα έργα υλοποιούμε αυτή τη στιγμή στα Σεπόλια, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στα Πατήσια, στον Νέο Κόσμο. Αυτό, λοιπόν, θα το πετύχουμε όχι μόνο με τα ίδια δημοτικά τέλη, αλλά και με μειωμένα δημοτικά τέλη. Αυτό είναι το στοίχημά μας και πιστεύω θα το πετύχουμε μέχρι το τέλος του χρόνου».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, προσυπέγραψε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, σχολιάζοντας ότι από το βήμα του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός έγινε η φωνή όλων των Ελλήνων και συνοψίζοντας είπε: «Ο κ. Ερντογάν είναι που ανήκει στο χτες. Ο Μητσοτάκης ανήκει στο αύριο».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ