Μητσοτάκης για Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα μίλησε για την στάση της Τουρκίας και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας
μητσοτάκης-για-τουρκία-θα-υπερασπιστ-64671

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Σόφια συναντήθηκε και με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου συζήτησαν για την στάση της Τουρκίας και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας

Στα πλαίσια της συζήτησης την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων από πλευράς ΕΕ, επαναλαμβάνοντας τις ελληνικές προτάσεις με έμφαση στην ανάγκη επιβολής ανώτατου ορίου στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά και τη χθεσινή παράνομη απόφαση της Ρωσίας και επισημάνθηκε ότι η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας.

Μητσοτάκης και Λάιεν

Ελληνοτουρκικά: Αίτημα για στήριξη της Ε.Ε.

O Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας. Επανέλαβε τη σταθερή προσήλωσή του στο διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ζήτησε την αποφασιστική στήριξη της Ε.Ε απέναντι στην επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επιτρόπου για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová στην Αθήνα και για το επίπεδο της συνεργασίας.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ