Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει νησιά

«Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, η μεταφορά τεθωρακισμένων σε Μυτιλήνη και Σάμο» λέει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
νέες-προκλήσεις-τσαβούσογλου-θα-λάβο-63771

«Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, η μεταφορά τεθωρακισμένων σε Μυτιλήνη και Σάμο» λέει ο Τσαβούσογλου

Προκλήσεων συνέχεια από τη μεριά της Τουρκίας, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει πως «ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η μεταφορά αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά της Μυτιλήνης και της Σάμου ήταν η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”. Οι αντιδράσεις μας απέναντι στις ελληνικές προκλήσεις θα είναι συνεχείς. Φυσικά, ενώ η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, δεν μπορούμε να είμαστε αδρανείς. Θα λάβουμε επίσης τα απαραίτητα μέτρα».

Επίσης αναφέρθηκε και στις ΗΠΑ και την Κύπρο συνεχίζοντας:

«Από την άλλη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως γνωρίζετε, έχουν κάνει πρόσφατα βήματα υπέρ της Ελλάδας, σπάζοντας την πολιτική της ουδετερότητας.

Στο παρελθόν ακολουθούσε μια πολιτική ισορροπίας. Επίσης, ήρε το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης της ‘νότιας Κύπρου’ για 1 χρόνο. Ως εκ τούτου, ως εγγυήτρια χώρα, θα κάνουμε τις απαραίτητες ενισχύσεις στην ‘ΤΔΒΚ’.

Τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εδραιώσουμε τα δικά μας συμφέροντα και ασφάλεια και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», είπε ο Τσαβούσογλου.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ