Τα υπαρξιακά ενός Αιγόκερου: Απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει το γνήσιο παιδί του Κρόνου

τα-υπαρξιακά-ενός-αιγόκερου-απαντήσε-179551

Το 10ο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο, ο Αιγόκερως ανήκει στα παρορμητικά ζώδια. Πέρα από τα στερεότυπα της εργασιομανίας και της ψυχρής προσωπικότητας, πάμε να δούμε τι επιδιώκει η ψυχή ενός αιγόκερου.

Τα υπαρξιακά ενός Αιγόκερου

Το ότι το ζώδιο του Αιγόκερω ξεκινά με το χειμερινό ηλιοστάσιο, που η νύχτα γίνεται πιο μεγάλη έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα. Η ζωή σου θα έχει σκοτεινές και δύσκολες στιγμές. Δεν θα πρέπει όμως να τις εκλάβεις ως «κακή τύχη», γιατί τότε δεν θα την πάρεις στα χέρια σου. Χρειάζεται να δεις τι έχουν να σε διδάξουν. Χάρη σε αυτές, θα αποκτήσεις πολύτιμη εμπειρία, που στη συνέχεια θα σε προφυλάσσει και θα σε βοηθά να ανεβαίνεις ένα – ένα τα σκαλιά της επιτυχίας. Ο πόνος, οι ελλείψεις και οι στερήσεις, που υποδεικνύει ο Κρόνος, που είναι ο κυβερνήτης σου, δεν θα πρέπει να γίνουν αιτία για σκληρότητα ή για να χάσεις την ανθρωπιά σου. Σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο ίσως αποκτήσεις εξωτερική δύναμη (εργασία, χρήματα, γόητρο κτλ) όμως δεν θα μπορέσεις ποτέ να αποκτήσεις αυθεντική δύναμη. Κάθε επιλογή σου δεν θα πρέπει να γίνεται από φόβο (πχ για να μην σε πονέσουν, μην σε απορρίψουν) αλλά από αγάπη (πχ για να δημιουργήσεις, να τιμήσεις μια φιλία) γιατί μόνο τότε θα έχεις καταφέρει να φτάσεις στο προορισμό σου, δηλαδή το υψηλότερο επίπεδο εξέλιξης.

Τι να θυμάται όταν φοβάται ένας Αιγόκερως

Τι πρέπει να θυμάσαι, όταν φοβάσαι;

Η υπευθυνότητα είναι το στοιχείο της προσωπικότητας που θα σε οδηγήσει στο ζενίθ της εξέλιξής σου, την αυθεντική δύναμη. Υπεύθυνη επιλογή σημαίνει να λαμβάνεις υπόψη τις συνέπειες κάθε απόφασης ή πράξης σου και να πειθαρχείς στους στόχους που θέτεις. Πρόθεσή σου θα πρέπει να είναι η αγάπη και όχι ο φόβος. Έτσι, δεν θα αφήνεσαι στη μοίρα και έχοντας συνείδηση ότι εσύ υφαίνεις το πεπρωμένο σου με κάθε σου επιλογή, θα είσαι ο αρχιτέκτονας κάθε οικοδομήματος και θα αποκτήσεις αυθεντική δύναμη.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ