Το viral TikTok μιας μητέρας: “Δεν επιτρέπω στα παιδιά μου να κοιμούνται σε σπίτια φίλων τους”

το-viral-tiktok-μιας-μητέρας-δεν-επιτρέπω-στα-π-181799

Ένα viral TikTok δείχνει πως υπάρχουν δύο σχολές γονιών, αυτοί που θα επιτρέψουν στο παιδί τους να κοιμηθεί σε ξένο σπίτι και αυτοί που δεν θα το επιτρέψουν. Όσοι μεγαλώσαμε στην επαρχία, είχαμε αναμνήσεις από τις φορές που κοιμόμασταν στα σπίτια φίλων μας, ήταν πιο εύκολο μιας και όλοι οι γονείς γνωρίζονται μεταξύ τους. Όμως τα sleepovers στις πόλεις, κάνουν τους γονείς να σκέφτονται μια και δύο φόρες αν θα πρέπει να αφήσουν το παιδί τους να κοιμηθεί σε ξένο σπίτι και δικαιολογημένα.

Viral TikTok: Το βίντεο της μητέρας για τα sleepovers

Τον ίδιο προβληματισμό έχει και μια μαμά του TikTok σε ένα από τα βίντεο που μοιράστηκε και κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 8 εκατομμύρια views αλλά και πολλά αντικρουόμενα σχόλια για την άρνησή της να επιτρέψει στα παιδιά της να κοιμούνται σε σπίτια φίλων. Όπως εξήγησε η Tara Huck, έχει τρεις απαράβατους κανόνες “να βλέπουν όση τηλεόραση θέλουν αρκεί να έχουν τελειώσει τις εργασίες τους, αν δεν θέλουν να φάνε ό,τι μαγείρεψε, δεν τρώνε καθόλου και δεν επιτρέπεται να κοιμούνται σε σπίτια φίλων”.

Πολλοί ήταν εκείνοι που κατάλαβαν ακριβώς γιατί η Tara δεν επιτρέπει στα παιδιά της να κοιμηθούν σε ξένο σπίτι ενώ πολλοί ήταν κι εκείνοι που σχολίασαν ότι είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των παιδιών να κοιμούνται σε φίλους τους. “Μάθε στο παιδί σου τι είναι επιτρεπτό και τι όχι. Γνώρισε την οικογένεια ή κάλεσέ τους σπίτι σου εάν θέλεις να αισθανθείς ασφαλής”, έγραψε κάποιος, ενώ κάποιος άλλος σχολίασε “δεν σε κατηγορώ. Κακά πράγματα μπορεί να συμβούν. Μου συνέβη κι εμένα όταν ήμουν παιδί. Ποτέ δεν ξέρεις”.

Viral TikTok: Τα σχόλια για το θέμα του sleepover

Η Tara απάντησε πως όσο και να γνωρίζει την οικογένεια του φίλου, το να επιτρέψει σε κάποιον άλλο να είναι υπεύθυνος για το παιδί της είναι κάτι που δεν την κάνει να νιώθει άνετα: “Πιστεύω ότι τα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα όταν κοιμούνται. Απλά προσπαθώ να απομακρύνω κάτι που θα μπορούσε να τους βλάψει. Προσπαθώ να περάσουν τα παιδικά τους χρόνια χωρίς να βιώσουν μια τραυματική εμπειρία, όποια κι αν είναι αυτή η εμπειρία”. Όπως πρόσθεσε “τα πράγματα αλλάζουν συνέχεια. Ο κόσμος αλλάζει. Θα μπορούσαν να συμβούν πράγματα και να μου αλλάξουν τη γνώμη; Ίσως. Αλλά για τώρα είμαι πολύ σίγουρη ότι δεν χάνεις αν δεν κοιμηθείς στο σπίτι κάποιου φίλου. Μπορείς να κοιμηθείς στο δικό σου κρεβάτι”.

Σύμφωνα με το CafeMom, οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να μην απαγορεύουν στα παιδιά τους να κοιμούνται σε σπίτια φίλων αλλά ταυτόχρονα να προσπαθήσουν να μειώσουν τους κινδύνους. Όπως εξήγησε, η παιδοψυχολόγος Sara Douglas, οι γονείς πρέπει να παίρνουν υπόψιν τους την κοινωνική και συναισθηματική ωριμότητα των παιδιών τους, αλλά και να κάνουν μια απαραίτητη συζήτηση με τους γονείς των φίλων τους ρωτώντας τους ό,τι θέλουν να μάθουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα παιδί μπορεί να επωφεληθεί όταν κοιμάται στο σπίτι φίλων του καθώς έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει την ανεξάρτησία του, την κοινωνικότητά του, την ικανότητά του στην επίλυση προβλημάτων, τον αυτό-έλεγχο αλλά και να τονώσει την αυτοπεποίθησή του.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Η μπουγάτσα της στιγμής: Έτοιμη σε δέκα λέπτα και λαχταριστή σαν από φούρνο στην Θεσσαλονίκη

Δακρύζει κάθε πιστός: Έτσι είναι η Μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα στο Άγιο Όρος

Σοφά λόγια: Ένα κείμενο για την ώρα που έρχεται να προχωρήσεις μπροστά

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ