Περίπου το 1/4 των χρηστών στα social media χρησιμοποιεί λάθος αυτά τα 5 emojis

περίπου-το-1-4-των-χρηστών-στα-social-media-χρησιμο-60689

Τα social media είναι πλέον αναμφισβήτητα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας τόσο για τις προσωπικές μας επικοινωνίες όσο και για τις επαγγελματικές. Και παρόλο που οι περισσότεροι παίζουμε στα δάχτυλα τα gifs, τα memes και τα emojis και τα χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, πολλοί από εμάς τα χρησιμοποιούμε λάθος σύμφωνα με έρευνες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευσή της η thesun.co.uk, περίπου το 1/4 των χρηστών κάνει λάθος επιλογές στα emojis που βάζει στα γραπτά μηνύματα του, φαινόμενο που παρατηρείται και στις νέες γενιές, παρά το γεγονός ότι είναι σαφώς πιο εξοικειωμένες με τις νέες τεχνολογίες και αυτή τη… γλώσσα επικοινωνίας.

Αυτά είναι τα 5 emojis που σχεδόν πάντα χρησιμοποιούμε λάθος:

Ανάποδη φατσούλα

Δημοσκόπηση που διεξήγαγε το TextAnywhere σε δείγμα 1.000 ατόμων, έδειξε ότι το ανάποδη χαμογελαστή φατσούλα είναι ένα από τα πέντε κορυφαία παρεξηγημένα emoji.

Χαρακτηριστικά, αρκετοί θεωρούν ότι αντιπροσωπεύει σαρκασμό, ειρωνεία, χιούμορ ή αδεξιότητα και απογοήτευση, ενώ αντιπροσωπεύει το «ωχ καλά». Παρόλα αυτά, ένα μεγαλύτερο δείγμα ανέφερε ότι η συγκεκριμένη έκφραση αντιπροσωπεύει στιγμές ευτυχίας, οπότε το εκλαμβάνουν ως κάτι θετικό.

Η γυναίκα με λυγισμένο το χέρι

Η γυναίκα που έχει λυγισμένο το χέρι, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει ένα άτομο από το γραφείο πληροφοριών, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα. Όμως, η πλειοψηφία των χρηστών, το χρησιμοποιεί ως «ό,τι κι αν είναι» ή ως «είδες;».

Φατσούλα που βγάζει ατμό από τη μύτη

Το πρόσωπο που βγάζει ατμό από μύτη είναι επίσης ένα παρεξηγημένο emoji, αφού δεν συμβολίζει μόνο την οργή και τον θυμό, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Υποδηλώνει επίσης και το φτέρνισμα.

Πρόσωπο με γκριμάτσα

Το πρόσωπο που παίρνει μια γκριμάτσα και δείχνει τα δόντια του, συνήθως υποδηλώνει νευρικότητα, αδεξιότητα ή αμηχανία, αλλά μπορεί να δείχνει και θυμό.

Χαμογελαστή φατσούλα

Η χαμογελαστή φατσούλα θεωρείται το emoji που χρησιμοποιείται περισσότερο από όλα, όμως σύμφωνα με ειδικούς των social media, συχνά παρερμηνεύεται. Συγκεκριμένα, η Gen Z και Millennials μπορούν να το εκλάβουν ως έκφραση επιθετικότητας -έστω και παθητικής- σε αντίθεση με ένα άτομο μεγαλύτερο σε ηλικία, όπου μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να εκδηλώσει την χαρά του.

Ο ρόλος των emojis στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις

«Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να ειπωθούν για τον ρόλο που διαδραματίζουν τα emoji στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις και τη διασκέδασή μας. Έχουν γίνει ένας δημοφιλής τρόπος έκφρασης μη λεκτικών ενδείξεων όπως ο τόνος της φωνής και η διάθεσή μας. Αλλά τώρα που τόσες πολλές από τις προσωπικές μας συνομιλίες έχουν αντικατασταθεί από μηνύματα, τα emoji έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος όταν μας βοηθήσουν να επικοινωνήσουμε. Συχνά, μπορούν να αντικαταστήσουν ολόκληρες λέξεις, επομένως είναι σημαντικό για εμάς να κατανοήσουμε πλήρως τη σημασία τους και να διασφαλίσουμε ότι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε, φτάνει σωστά στον δέκτη του», αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Emjay Lofts, επικεφαλής του μάρκετινγκ στο TextAnywhere.

Εμείς να σημειώσουμε απλά ότι υπάρχει και ξεχωριστό emoji για φτέρνισμα (με μαντηλάκι) το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον τα δύο χρόνια της πανδημίας και μάλλον θα χρησιμοποιηθεί αρκετά και το φθινόπωρο/χειμώνα που έρχεται μεταφέροντας ξεκάθαρα το μήνυμα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ