Η μητέρα δεν ήθελε να κρατήσει τον γιο της με σύνδρομο Down, ο ήρωας πατέρας όμως αποφάσισε να μεγαλώσει το παιδί μόνος του

Ένας μπαμπάς από την Ρωσία που αποφάσισε να μεγαλώσει μόνος του τον γιο του, ο οποίος έχει σύνδρομο Down και δεν τον ήθελε η μητέρα του
η-μητέρα-δεν-ήθελε-να-κρατήσει-τον-γιο-τ-65282

Μπορεί η αγάπη της μάνας να μην γνωρίζει όρια ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι πατεράδες εκεί έξω που μπορούν να κάνουν τα πάντα για το παιδί τους ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να το μεγαλώσουν ολομόναχοι.

Η ιστορία του 33χρόνου Evgeny Anisimov

Έτσι ακριβώς συνέβη και με έναν μπαμπά από την Ρωσία που αποφάσισε να μεγαλώσει μόνος του τον γιο του, ο οποίος έχει σύνδρομο Down, που η μητέρα του είχε προτείνει να δοθεί για υιοθεσία.

Πατέρας με γιό που έχει σύνδρομο Down

Πολλοί είναι οι γονείς που δίνουν για υιοθεσία ή εγκαταλείπουν τα νεογέννητα τους όταν συνειδητοποιούν ότι έχουν σύνδρομο Down.  Ωστόσο, αν αυτά τα παιδιά, όπως και όλα άλλωστε, μεγαλώσουν σε μια υγιή και ευτυχισμένη οικογένεια, όπως πρέπει, έχουν κάθε ευκαιρία να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Ο 33χρονος Evgeny Anisimov μεγαλώνει τον γιο του Misha, ο οποίος έχει σύνδρομο Down, μόνος του αφού η σύζυγός του αποφάσισε να εγκαταλείψει την οικογένεια, ανίκανη να αντιμετωπίσει τη διάγνωση του γιου της. Ο νεαρός πατέρας ήθελε να μοιραστεί την ιστορία του με τον κόσμο για να εμπνεύσει τους γονείς που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις για να μην εγκαταλείψουν ποτέ.

Πατέρας και παιδί με σύνδρομο down

«Θέλω ο γιός μου να έχει την ζωή που του αξίζει»

«Δεν θα πω ψέματα όταν έμαθα ότι ο γιος μου έχει σύνδρομο Down στενοχωρήθηκα και έκλαψα. Ντράπηκα, όμως, γι’ αυτά τα δάκρυα. Είναι το παιδί μου και είμαι ο πατέρας του και είναι δική μου ευθύνη. Αμέσως άρχισα να ψάχνω τα πάντα γύρω από το σύνδρομο έτσι ώστε να ενημερωθώ σωστά» είπε σε συνέντευξή του ο 33χρονος πατέρας.

Και ενώ του ίδιου δεν του πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό να αφήσει το παιδί του, η γυναίκα του δεν ήταν έτοιμη να αναλάβει την ίδια ευθύνη! Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε να την μεταπείσει, δεν τα κατάφερε και έτσι το ζευγάρι χώρισε. «Δεν είμαι κάποιος ήρωας, απλώς κάνω το καθήκον μου ως γονιός. Θέλω ο γιος μου να έχει τη ζωή που του αξίζει!», ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι θέλει να δώσει δύναμη και κουράγιο σε όλους τους γονείς που έχουν τέτοια ξεχωριστά παιδιά.

Παρά τις δυσκολίες ο μικρούλης Misha φαίνεται να είναι πολύ ευτυχισμένος δίπλα στον μπαμπά του.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ