Η ιστορία αγάπης μιας μητέρας με τον ανάπηρο γιο της

Όταν η Zou Hongyan απέκτησε το 1988 το πρώτο της παιδί, κάποιες ξαφνικές επιπλοκές στον τοκετό τον άφησαν ανάπηρο εφ’όρου ζωής, με εγκεφαλική παράλυση.
η-ιστορία-αγάπης-μιας-μητέρας-με-τον-αν-61665

Όταν η Zou Hongyan απέκτησε το 1988 το πρώτο της παιδί, κάποιες ξαφνικές επιπλοκές στον τοκετό τον άφησαν ανάπηρο εφ’όρου ζωής, με εγκεφαλική παράλυση.

Zou Hongyan: Η μητρική αγάπη κόντρα σε όλα

Οι γιατροί, στην επαρχία Hubei της Κίνας, την παρότρυναν να τον εγκαταλείψει σε κάποιο ίδρυμα -άποψη που συμμερίστηκε και ο τότε άντρας της, καθώς πίστευαν ότι η ζωή του θα είναι δυστυχισμένη και χωρίς καμία ελπίδα. Η Zou, ωστόσο, απέρριψε τους ισχυρισμούς τους, πήρε διαζύγιο από τον πατέρα του παιδιού και έκανε σκοπό της ζωής της να φροντίσει και να υποστηρίξει το μικρό της αγοράκι, χωρίς τη βοήθεια κανενός.

Η Zou έκανε ταυτόχρονα 3 δουλειές, για να συντηρήσει τη μικρή της οικογένεια, μεταξύ των οποίων εκπαίδευση και πωλήσεις ασφαλειών, ενώ έπαιζε συχνά με τον γιο της παιχνίδια που ενίσχυαν τη λειτουργία του εγκεφάλου του, προκειμένου να ερεθίζει τις αισθήσεις του και να δημιουργεί βάσεις στη νοημοσύνη του.

Τον έμαθε ακόμα, πώς να χρησιμοποιεί τα τσοπ-στικς (τα κινέζικα μαχαιροπίρουνα), παρόλο που τα δάχτυλά του μετά βίας μπορούσαν να ανοίξουν και να πιάσουν κάτι. «Δεν ήθελα να νιώθει ντροπή για τα σωματικά του προβλήματα», είπε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα South China Morning Post. «Επειδή οι δυνατότητές του ήταν κατώτερες σε πολλούς τομείς, ήμουν πολύ αυστηρή μαζί του, προκειμένου να δουλέψει σκληρά και να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες».

Zou Hongyan: Περήφανη για το γιο της

Έπειτα από 29 χρόνια, το ίδιο αυτό αγόρι -ο Ding Ding- είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου με πτυχίο στις περιβαλλοντικές επιστήμες και τη μηχανολογία, ενώ πρόσφατα έγινε και φοιτητής Νομικής στο Harvard.

 

Ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε πόσο περήφανη πρέπει να είναι αυτή η ηρωίδα μάνα για τη συγκλονιστική πρόοδο του γιου της και πόσο ευγνώμων πρέπει να της είναι ο Ding Ding για την τρομερή της στήριξη.

Οι παρακάτω φωτογραφίες ξετυλίγουν την απίστευτη ιστορία της ζωής τους:

 

Μια συγκινητική ιστορία που δείχνει πόσο ισχυρός είναι ο δεσμός της μητέρας με το παιδί της.

TAGS:
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ