Η Ιρανή πριγκίπισσα του 19ου αιώνα που διεκδικούσαν 150 πρίγκιπες με 13 να αυτοκτονούν επειδή τους απέρριψε

η-ιρανή-πριγκίπισσα-του-19ου-αιώνα-που-δ-61269

Ο λόγος για την Άνις Οντ Ντοουλέ. Η Ιρανή πριγκίπισσα ήταν η πιο περιζήτητη νύφη του 19ου αιώνα και θεωρούνταν πρότυπο ομορφιάς. Η πριγκίπισσα όχι απλά ήταν περιζήτητη αλλά την διεκδικούσαν 150 -ναι, σωστά διαβάσατε- πρίγκιπες και 13 από αυτούς μάλιστα αυτοκτόνησαν όταν η ίδια τους απέρριψε.

Ιρανή πριγκίπισσα: Αγαπητή, πανέξυπνη και μεγαλόψυχη

Η Άνις Οντ Ντοουλέ καταγόταν από βασιλική οικογένεια και ήταν γαλαζοαίματη. Η οικογενειακή της περιουσία ήταν τεράστια, τόσο σε έκταση γης, όσο και σε πλούτη. Αυτά όμως που την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή, ήταν η μεγαλοψυχία και η τεράστια ευφυΐα της.

Ήταν από τις ελάχιστες μορφωμένες γυναίκες της περιοχής εκείνη την εποχή. Από πολύ μικρή ηλικία, το βασίλειο της οικογενείας της τη συμβουλευόταν σε θέματα διακυβέρνησης και διαχείρισης των πόρων του βασιλείου.

Ιδιαίτερη ικανότητα είχε στη διπλωματία, καθώς χάρη στο λέγειν και την ικανότητά της να λύνει διαφωνίες με ειρηνικό τρόπο, είχαν αποφευχθεί πολλές πολεμικές συγκρούσεις.

Αυτό που την έκανε αξιολάτρευτη στο λαό, ήταν και ο φιλανθρωπικός της χαρακτήρας. Βοηθούσε τους φτωχούς και χάριζε συχνά μέρος της περιουσίας της σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Είχε κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλων, χάρη στο μεγαλείο της προσωπικότητάς της. Πολλοί, μάλιστα, ήταν οι άνθρωποι που την ερωτεύτηκαν και θέλησαν να την κάνουν γυναίκα τους.

 

Ιρανή πριγκίπισσα: Οι 150 μνηστήρες και ο εκλεκτός της καρδιάς της

Ο θρύλος της αναφέρει πως όταν έφτασε σε ηλικία γάμου, τουλάχιστον 150 μνηστήρες από τα γύρω βασίλεια τη διεκδίκησαν. Από αυτούς που απέρριψε, οι 13 δεν το άντεξαν και αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Τελικά, ο εκλεκτός της καρδιάς της ήταν ο βασιλιάς της Περσίας Νασέρ αλ-Ντιν Σαχ Καχάρ, ο οποίος είχε και πολλές άλλες γυναίκες, καθώς η παράδοση και η θρησκεία τους το επέτρεπε. Παρόλα αυτά, η Ανίς ήταν η αγαπημένη του σύζυγος.

Αν κάτι επιλέγουμε να κρατήσουμε από τη συγκεκριμένη ιστορία είναι ότι ο ο εσωτερικός πλούτος ενός ανθρώπου είναι πάντα ακαταμάχητος κι ελκυστικός – σε όποιον αιώνα ή δεκαετία κι αν βρισκόμαστε…

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ