Μαρία Νεστορίδου – Σάκης Μπασδέκης: Η ιστορία του ζευγαριού που υιοθέτησε δύο παιδάκια από την Αιθιοπία

Η Μαρία Νεστορίδου και ο σύζυγός της Σάκης Μπασδέκης είναι ένα ζευγάρι από τα Τρίκαλα που έχουν υιοθετήσει δυο παιδάκια από την Αφρική. Το μεγαλείο ψυχής τους…τεράστιο.
μαρία-νεστορίδου-σάκης-μπασδέκης-η-61664

Η Μαρία Νεστορίδου και ο σύζυγός της Σάκης Μπασδέκης είναι ένα ζευγάρι από τα Τρίκαλα που έχουν υιοθετήσει δυο παιδάκια από την Αφρική. Το μεγαλείο ψυχής τους…τεράστιο.

 

Η ιστορία υιοθεσίας από τη Μαρία και τον Σάκη

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalakids.gr, η Μάρα Νεστορίδου και ο σύζυγός της Σάκης Μπασδέκης κατάφεραν να υιοθετήσουν δύο βρέφη από την Αιθιοπία.

Μετά από εννέα μήνες, έπειτα από πιέσεις, αγωνίες, κάποιους να βρίσκονται στο πλευρό τους και άλλους όχι, κάποιες υπηρεσίες χωρίς διάθεση για εξυπηρέτηση, αρκετά χρήματα για τις ανάγκες των διαδικασιών, το τυχερό ζευγάρι κατάφερε να πάρει στην αγκαλιά του δύο βρέφη με επιβαρυμένη υγεία.

«Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή που φτάσαμε στο αεροδρόμιο, με δύο παιδιά αγκαλιά με ανεμοβλογιά ο μικρός. Συγγενείς να περιμένουν, ένας ευχάριστος χαμός» μας λέει η Μάρα. Ο Σάκης κάθε φορά που θυμάται τη στιγμή εκείνη συγκινείται.

«Στην αρχή όταν το είχαμε ανακοινώσει, όλοι ήταν μεν συγκρατημένοι στις αντιδράσεις τους αλλά σίγουρα ήταν ένα σοκ που δεν μπορούσαν να το κρύψουν. Τελικά όμως όλα έγιναν σαν παραμύθι…», λέει το ζευγάρι.

 

Οι συμβουλές του ζευγαριού για την υιοθεσία

«Οι περισσότεροι σκέφτονται τη γνώμη των άλλων. Αν θα έπρεπε να τους συμβουλέψω κάτι είναι να μη το κάνουν. Στο τέλος μένεις μόνο εσύ. Μόνο το ζευγάρι και τα παιδιά. Κανείς άλλος. Η απόφαση είναι δική μας. Τέλος».

Πέρα όμως από τις όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες και όλες τις αγωνίες, το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα είναι ο κοινωνικός ρατσισμός. Κι όμως. Η τοπική κοινωνία της Αγρελιάς Τρικάλων, όπου διαμένει το ζευγάρι, μπορεί να φαίνεται και να είναι συντηρητική, ανοίγει όμως πιο εύκολα την αγκαλιά της,

Τα δυο παιδιά έχουν γίνει εγγόνια όλων των ηλικιωμένων κατοίκων! Η υποδοχή ήταν τέτοια που έμοιαζε με γιορτή. Η χαρά, η ανθρώπινη επαφή, ιστορίες που δείχνουν ότι ο κόσμος αλλάζει όταν ανοίγει την καρδιά του.

«Ο Γιώργος για παράδειγμα είναι ο πιο αγαπημένος θαμώνας του καφενείου όπου συχνάζει με τον παππού του. Όλοι τους συμπεριφέρονται σαν να ήταν δικά τους εγγόνια. Είναι πραγματικά υπέροχο να το ζεις» λέει η Μάρα, που δεν στέκεται σε μερικά περίεργα βλέμματα όταν κάνει τη βόλτα της με τα παιδιά στους δρόμους της πόλης.

Το νεαρό ζευγάρι στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τη διαφορετικότητα. Και η αλήθεια είναι πως έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια!

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ