Τα 3 είδη της σιωπής: Υπάρχει και η σιωπή που γίνεται κατά Θεό

Στην χριστιανική παράδοση, η σιωπή κατέχει ιδιαίτερη θέση, αποτελώντας ένα πολύτιμο εργαλείο για την πνευματική ανάπτυξη του Θεού.
τα-3-είδη-της-σιωπής-υπάρχει-και-η-σιωπή-181902

Ποια είναι τα είδη της σιωπής; Σιωπάτε, γέρνετε το κεφάλι σας και να λέτε την ευχή μέσα στην καρδία σας. Φύλαξε τη γλώσσα σου, φύλαξε τους οφθαλμούς σου, φύλαξε την ακοή σου και δεν θα μπορεί να σε πειράξει ο σατανάς.

Η σιωπή, ένα φαινομενικά απλό φαινόμενο, κρύβει μέσα της μια πληθώρα νοημάτων και ερμηνειών. Στην χριστιανική παράδοση, η σιωπή κατέχει ιδιαίτερη θέση, αποτελώντας ένα πολύτιμο εργαλείο για την πνευματική ανάπτυξη και την προσέγγιση του Θεού.

Τα είδη της σιωπής: Μια χριστιανική ματιά

Η σιωπή είναι η καλύτερη αρετή. Η σιωπή είναι η μητέρα όλων των αρετών.

Σιωπάτε, γέρνετε το κεφάλι σας και να λέτε την ευχή μέσα στην καρδία σας. Φύλαξε τη γλώσσα σου, φύλαξε τους οφθαλμούς σου, φύλαξε την ακοή σου και δεν θα μπορεί να σε πειράξει ο σατανάς.

Πάσα αρετή δια της σιωπής έρχεται και πάσα κακία δια της σιωπής φεύγει.

Πρώτα θα κλείσεις το στόμα σου και τότε θα φύγει ο θυμός, η ζήλεια, η κατάκριση, αντιλογία, η υπερηφάνεια, η παρακοή και όλα τα κακά.

Και με τη σιωπή πάλι, έρχονται όλα τα καλά: η ειρήνη, η χαρά, η κατάνυξη, η ταπείνωση και η Χάρις του Θεού.

Η εν γνώση σιωπή, φέρνει στον άνθρωπο δάκρυα κατανύξεως. Αυτά τα δάκρυα θα ξεπλύνουν όλα τα φαρμάκια που έφεραν η καταραμένη οίηση και η υπερηφάνεια και οι έπαινοι των ανθρώπων.

Εάν με γνώση σιωπά κανείς, θα γίνει κατανυκτικός. Και όταν δεν έχει εργασία, η σιωπή τον αναγκάζει και τον βάζει από μέσα του να γυρεύει καμμιά γωνίτσα, σε ένα ήσυχο μέρος και να καθίσει με σεμνότητα, συμμαζεμένος – συμμαζεμένος, ένα κουβαράκι και να φωνάζει το όνομα του Χριστού. Το τι αισθάνεται, τι γλυκύτητα απολαμβάνει, μόνο εκείνος την καταλαβαίνει, που τα εργάζεται αυτά…

Εκείνος που σιωπά, είναι όλο χαρά και αγαλλίαση.

Η σιωπή είναι τριών ειδών: υπάρχει σιωπή που γίνεται από περιφρόνηση, δηλ. περιφρονείς τον άλλον και δεν του μιλάς. Υπάρχει σιωπή που γίνεται, όταν είναι κανείς θυμωμένος ή στενοχωρημένος. Υπάρχει και η σιωπή που γίνεται κατά Θεό.

Όσιος Άνθιμος της Χίου

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ιερά Μονή Όρους Σινά: Το παλαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στον κόσμο – Εκεί σώζεται η πρώτη απεικόνιση του Χριστού

Το μονοπάτι της αλήθειας: Πως εισέρχεται ο Χριστός στην καρδιά μας

Στον Κήπο της Γεθσημανή: O τόπος στον οποίο ο Χριστός προσευχήθηκε πριν το Άγιο Πάθος

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ