Να πηγαίνουμε στην Εκκλησία: Εκεί ησυχάζει η ψυχή κάθε πιστού και ξεκινούν τα θαύματα

να-πηγαίνουμε-στην-εκκλησία-εκεί-ησυχ-181735

Η Εκκλησία αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο λατρείας και δοξολογίας του Θεού. Μέσα από την προσευχή, τη Θεία Λειτουργία και τα λοιπά μυστήρια, οι πιστοί έρχονται σε πνευματική επαφή με τον Θεό, νιώθοντας την αγάπη και τη χάρη Του.

Να πηγαίνουμε στην Εκκλησία: Μια πρόσκληση για πνευματική αναζήτηση και κοινωνική μέριμνα

Πρέπει με πολλή επιθυμία να πηγαίνουμε στην Εκκλησία. Οι Χριστιανοί πρέπει με μεγάλη χαρά να τρέχουν και να μπαίνουν στην Εκκλησία, για να απολαύσουν τα διάφορα άνθη και λουλούδια των θείων Γραφών, ευαγγελικά, αποστολικά και προφητικά.

Πρέπει να πηγαίνουμε στην Εκκλησία με επιθυμία

Πρέπει με πολλή επιθυμία να πηγαίνετε, αδελφοί μου, στην Εκκλησία, διότι η Εκκλησία είναι παράδεισος και περιβόλι.

Το Αγιορείτικο Θυμίαμα είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Φτιάχνεται με προσωπική φροντίδα & προσευχή από κελλιώτες μοναχούς.

Αγοράστε το μοναδικό Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα εδώ.

Καθώς λοιπόν κάθε άνθρωπος έχει μεγάλη χαρά να μπαίνει σε ένα όμορφο περιβόλι, για να βλέπει εκεί τα διάφορα δένδρα και λουλούδια και έτσι να χαίρεται και να ευφραίνεται η καρδιά του, έτσι και οι Χριστιανοί πρέπει με μεγάλη χαρά να τρέχουν και να μπαίνουν στην Εκκλησία, για να απολαύσουν τα διάφορα άνθη και λουλούδια των θείων Γραφών, ευαγγελικά, αποστολικά και προφητικά.

Και μάλιστα στον Παράδεισο αυτόν της Εκκλησίας δεν υπάρχει κανένα φίδι να επιβουλεύεται, αλλά ο Χριστός, που συμβουλεύει.

Δεν υπάρχει η Εύα να γκρεμίζη, αλλά διδασκαλία, για να διορθώνη, ούτε μόνο φύλλα δένδρων αλλά οι καρποί του πνεύματος, όπως λέει ο ίδιος ο Χρυσσορήμων·

«Ποιός είναι τέτοιος κήπος, όπως η Εκκλησία; Ποιός παρόμοιος Παράδεισος, όπως η δική μας Σύναξις; δεν υπάρχει εδώ φίδι να επιβουλεύεται, αλλά ο Χριστός, που μυσταγωγεί· ούτε η Εύα που γκρεμίζει, αλλά η Εκκλησία, που ανορθώνει· δεν υπάρχουν εδώ φύλλα δένδρων, αλλά ο καρπός του Πνεύματος»

Και πάλι· «Οι κήποι έχουν ποικίλα και διάφορα άνθη, άλλα για τέρψι των οφθαλμών, άλλα για ευωδία, άλλα για φροντίδα· κάθε ένα από αυτά είναι κατάλληλα για τον άνθρωπο· έτσι και η Εκκλησία· έχει την ανάγνωσι των θείων Γραφών, αναγνώσματα ευαγγελικά, αποστολικά και προφητικά και τα υπόλοιπα ιερά βιβλία»

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Άγιος Παΐσιος: Αυτός ήταν ο λόγος που όταν προσευχόταν στην Παναγία έκοβε αγριολούλουδα

Η ζωή των 12 μαθητών του Χριστού: Πώς τους επέλεξε, ποιοι ήταν και πώς πέθαναν

Νέα μελέτη από επιστήμονες: Βρήκαν το κόλπο για τους γονείς, ο τρόπος για να κοιμούνται πιο εύκολα τα μωρά το βράδυ χωρίς να κλαίνε

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ