Να λες πάντοτε, δυνατά: «Χωρίς Εσένα, Θεέ μου, δεν μπορώ να κουνήσω ούτε το δάχτυλό μου»

Να λες πάντοτε, δυνατά αυτήν την προσευχή και ο Θεός θα γίνει η πυξίδα σου, θα φωτίσει τον δρόμο σου και τη ζωή σου.
να-λες-πάντοτε-δυνατά-χωρίς-εσένα-θε-177103

Να λες πάντοτε, κάθε πρωί αυτήν την προσευχή: «Χωρίς Εσένα, θεέ μου, δεν μπορώ να κουνήσω ούτε το δάχτυλο μου». Και να ζητάς συνεχώς να γίνει ό θεός προστάτης της ζωής σου, να σου ανοίξει τον δρόμο, δηλαδή να σε οδηγεί όλη την ήμερα και όσο ζεις μες στη γη. Να γίνει οδηγός σου. Όπως οι καπετάνιοι έχουν κάποια πυξίδα, πού θα τούς καθοδηγεί πώς θα πάνε στον προορισμό τους, έτσι κι εσύ να ζητάς απ’ τον Θεό να σε φωτίζει, να είναι ή πυξίδα σου ό Χριστός και ή Παναγία.

Προσευχή: Η πυξίδα σου είναι ο Χριστός και η Παναγία

Δεν κάνει να συγκρίνουμε τούς Άγιους. Όλοι είχαν έναν σκοπό, να διδάσκουν τον λόγο του Χριστού στη γη. Εσύ δεν κάνει να κρίνεις. «Άγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου». Μόνον ό Κύριος μπορεί να κρίνει. Εμείς δεν μπορούμε να πιάσουμε και να κρίνουμε τις βουλές του θεού.

Εσείς δεν μπορείτε και δεν θα κάνετε κάτι, για να ευχαριστήσετε τούς Άγιους πού φέρετε το όνομα τους; Δεν θα κάνει κάτι ό Πρόδρομος για τον ‘Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο ή ό Ανδρέας για τον Απόστολο Ανδρέα; Εσείς, τηρώντας τις εντολές του Χριστού, θα ευχαριστήσετε τον Χριστό. Όποιος ευχαριστεί το αφεντικό, ευχαριστεί και τούς υπηρέτες του. Οι ‘Άγιοι είναι δούλοι του Χριστού. Με αυτόν τον τρόπο θα ευχαριστήσετε τούς Άγιους σας. Και θα είναι τότε κοντά σας, για να σάς προστατεύουν και αυτοί και ό Κύριος.

Αν έρθει και φανερωθεί μια Κατερίνα, μια Βαρβάρα, μια Παρασκευή, μια Μαρίνα!… Ξέρετε, παιδιά μου, αν έρθει όπως είναι και παρουσιαστεί ή Μαρίνα, αυτός ό ήλιος θα χάσει την ομορφιά του. Τόση χάρη έχει αυτή ή Άγια, τόση δύναμη.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης. Ο πνευματικός της Μονής Δαδιού. Τόμος Β», Εκδόσεις Ακρίτας

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Εριέττα Κούρκουλου: Το σπουδαίο μήνυμα που έστειλε με αφορμή το Πάσχα

«Βγήκε» ο πρώτος Επιτάφιος: Κατάνυξη στην περιφορά του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη

Δάκρυσε και η Χριστίνα Βίδου στην εκπομπή «Συνδέσεις»: «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες στη θέση μου»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ