Εριέττα Κούρκουλου: Το σπουδαίο μήνυμα που έστειλε με αφορμή το Πάσχα

«Καλό Πάσχα με αγάπη και ενσυναίσθηση – γιατί αυτό μας δίδαξε και εκείνος!», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.
εριέττα-κούρκουλου-το-σπουδαίο-μήνυμ-190645

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έχει επιλέξει να ακολουθήσει έναν vegan τρόπο ζωής, αποφεύγοντας τελείως τα ζωικά προϊόντα. Το ίδιο διδάσκει και στον μικρό της γιο. Τις τελευταίες μέρες όπως και κάθε χρονιά, γίνεται αρκετή συζήτηση για το έθιμο στην Ελλάδα που θέλει την Κυριακή του Πάσχα να σουβλίζουμε αρνιά. Η Εριέττα, η οποία είναι γνωστή για την αγάπη της προς τα ζώα, έστειλε και φέτος το δικό της μήνυμα με αφορμή αυτό το έθιμο.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση με αφορμή το Πάσχα

«Γιατί δεν τρως κρέας;» Με ρωτούν… «Γιατί δεν είναι απαραίτητο.» Απαντώ. Δεν είναι απαραίτητο να υποφέρει κανένας για να ζήσω εγώ. Δεν είναι απαραίτητο να πεθάνει κανένα πλάσμα για να επιβιώσω και αφού δεν είναι απαραίτητο, το να έτρωγα κρέας θα σήμαινε ότι δίνω μεγαλύτερη αξία στην γευστική μου απόλαυση, από τι δίνω στην ζωή – και εγώ λατρεύω την ζωή… σέβομαι και εκτιμώ την ζωή – και όχι μόνο την δική μου.

Καλό Πάσχα με αγάπη και ενσυναίσθηση – γιατί αυτό μας δίδαξε και εκείνος!» έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.

Η περσινή ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για το Πάσχα:

Εριέττα Κούρκουλου: «Δεν βλέπετε τον φόβο τους; Δεν ακούτε τις φωνές τους; Γιατί;;;»

«Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όπου μας προσφέρονται τόσες εναλλακτικές, η κατανάλωση του κρέατος είναι αχρείαστη.

Οι περισσότεροι από εμάς, κάποτε συνδέαμε το Πάσχα με το σούβλισμα αθώων πλασμάτων και είναι λογικό, γιατί αυτό μας έμαθαν να κάνουμε.

Σήμερα όμως, ξέρουμε ότι το κάθε ένα από αυτά τα ζώα, κάποτε είχε οικογένεια, φίλους και θέληση για ζωή (όπως έχουμε και εμείς). Ξέρουμε ότι τα θύματα αυτά, πάλεψαν με όλη τους την δύναμη να ξεφύγουν από το σφαγείο αλλά δυστυχώς, δεν είχαν καμία ελπίδα.

Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία και να φωνάξω με όλη μου την δύναμη στους ανθρώπους που τραβούν το μαχαίρι… «Γιατί;» «Δεν βλέπετε τον φόβο τους;», «Δεν ακούτε τις φωνές τους;», Γιατί;;;

Αυτό όμως δεν γίνεται… οπότε κάνω ότι μπορώ σαν άτομο.

Στέκομαι απέναντι στην βία και προσπαθώ να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να την αντιληφθούν και να την απορρίψουν και εκείνοι.

Επιλέγω να υπερασπιστώ τα πλάσματα, των οποίων το δικαίωμα στην ζωή καταπατείται χωρίς καμία εξήγηση.

Επιλέγω να περπατώ δίπλα τους.

Επιλέγω να βρίσκομαι στο στρατόπεδο της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και της αγάπης, όχι γιατί δεν μου άρεσε η γεύση του κρέατος, αλλά γιατί αυτό δεν δικαιολογούσε την αφαίρεση της ζωής ενός πλάσματος που ήθελε να ζήσει.

Είμαι Vegan, όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι το σωστό».

Η ανάρτηση από την Εριέττα Κούρκουλου

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Κωνσταντίνου και Ελένης: Ο λόγος που δεν προβάλλεται ποτέ το Πασχαλινό επεισόδιο

Πάσχα: Η επική απάντηση παιδιού που “ξενέρωσε” με τις διακοπές μόλις θυμήθηκε το σχολείο – «Μου έφυγε η όρεξη τώρα που το σκέφτηκα»

Δάκρυσε και η Χριστίνα Βίδου στην εκπομπή «Συνδέσεις»: «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες στη θέση μου»

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ