Μεγάλο Σάββατο σήμερα: Ο εορτασμός της Αναστάσεως του Χριστού

Μεγάλο Σάββατο σήμερα και οι πιστοί γεμίζουν τις εκκλησίες για να εορτάσουν το βράδυ το χαρούμενο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού.
μεγάλο-σάββατο-σήμερα-ο-εορτασμός-της-190698

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο και η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Ταφή και στην Κάθοδο του Χριστού στον Άδη και την Ανάσταση. Το πρωί οι εκκλησίες γιορτάζουν την πρώτη Ανάσταση.

Δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο κατά την οποία ψάλλεται το “ἀνάστα, ὁ Θεός, κρίνων τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι”.

Μεγάλο Σάββατο: Σήμερα ο εορτασμός της Αναστάσεως του Κυρίου

Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα εορτάζεται κατά το ορθόδοξο τυπικό η Ανάσταση του Χριστού, όπου ψάλλεται το Χριστός Ανέστη, και στη συνέχεια τελείται ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα. Είναι το μόνο Σάββατο του χρόνου κατά το οποίο νηστεύεται και το λάδι, για αυτό και ονομάζεται και Αλάδωτο Σάββατο”

Ο εορτασμός του Πάσχα κορυφώνεται με την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, αλλά η λεγόμενη «πρώτη Ανάσταση» γίνεται στους ιερούς ναούς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05).

Σήμερα η Παναγία κατεβαίνει από τους ουρανούς για να γιορτάσει την Ανάσταση μαζί με τους πιστούς. Κόσμος πολύς είναι εκεί και ευφραίνεται η ψυχή της που βλέπει τόσους πιστούς να ετίμουν το παιδί της.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Αγγελική Νικολούλη – Χάρις Αλεξίου: Πόζαραν μαζί στον Επιτάφιο και η φωτογράφια τους «έριξε» το διαδίκτυο

Πρίγκιπας Ουίλιαμ – Κέιτ Μίντλετον: Ζουν μια κόλαση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Ελένη Μενεγάκη: Ποζάρει με τα φυσικά της μαλλιά στις πασχαλινές της διακοπές

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ