Γουρούνια κολυμβητές: Σε ποιο νησί της Ελλάδας θα τα δεις να κολυμπάνε δίπλα σου

Σε ένα νησί της Ελλάδας τα γουρούνια είναι «πολύ ικανά» στο κολύμπι και συντροφεύουν τους τουρίστες στα μπάνια τους.
γουρούνια-κολυμβητές-σε-ποιο-νησί-της-204224

Εάν τα γουρούνια έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε ένα νησί της Ελλάδας στο οποίο αυτά τα τετράποδα ζώα αφιερώνουν μεγάλο μέρος της ημέρας τους στο κολύμπι.

Για εσάς που δεν έχετε ακούσει ξανά για το συγκεκριμένο νησάκι, αυτό που θα σας λέγαμε είναι ότι πρόκειται για ένα βραχώδες νησί στο Ιόνιο, έκτασης 4,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που εντάσσεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων και ανήκει διοικητικά στην Ιθάκη. Είναι επίσης μέλος της οικογένειας του δικτύου Natura 2000 διότι μπορεί να είναι ακατοίκητο από ανθρώπους, αλλά είναι το «σπίτι» σπάνιας θαλάσσιας χλωρίδας. Και όχι μόνο.

Το νησί Άτοκος ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου, τα μέλη της οποίας διοργανώνουν μια φορά το χρόνο ένα τραπέζι στην παραλία που ονομάζεται «One House Bay». Στην παραλία αυτή βρίσκεται και το μόνο κτίσμα του νησιού, ένα μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη.

Όμως η παραλία αυτή δεν είναι μόνο για αυτό γνωστή. Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε εκεί μια αγέλη από μαύρα γουρουνάκια που έχουν γίνει η απόλυτη ατραξιόν. Και πώς να μη γίνουν άλλωστε καθώς αυτά τα όμορφα πλάσματα είναι λατρεύουν τη θάλασσα και δεν χάνουν ευκαιρία για βουτιές. Αν τύχει να βρεθείτε εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε μαζί τους -πάντα από απόσταση- στα καταγάλανα νερά, κάτι που πραγματικά είναι μοναδική εμπειρία. Για αυτό μάλιστα το λόγο η παραλία αυτή είναι πλέον γνωστή ως Greek Pig Beach.

Τα γουρουνάκια αυτά είναι υπέροχα. Όμως, όπως πρέπει να σεβόμαστε όλα τα ζώα, έτσι και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να μην τα ενοχλούμε και να μην τους δίνουμε πράγματα να φάνε, τα οποία μπορούν να τα βλάψουν.

@chlocant They are cute until they chase you into the water. Did you know there is a Pig Beach in Greece? #pigisland #greekbeach #greekpig #pigbeach #greekisland #ioniansea ♬ I Had Enought – Liza Mo

Τα γουρούνια είναι έξυπνα και καθαρά ζώα, στην πραγματικότητα

Oι χοίροι είναι ευρέως παρεξηγημένοι ως βρώμικα, τεμπέληδες και μη έξυπνα πλάσματα, κυρίως λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε. Το στενό και περιορισμένο περιβάλλον μιας εργοστασιακής φάρμας εμποδίζει τους χοίρους να εκφράσουν φυσικές συμπεριφορές. Αλλά όταν τους δίνεται η ευκαιρία, τα γουρούνια είναι εξαιρετικά κοινωνικά και έξυπνα ζώα που δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους. Διατηρούν τον εαυτό τους και το περιβάλλον διαβίωσής τους καθαρό και στην πραγματικότητα προτιμούν το κολύμπι από το να βουτούν στη λάσπη. Τα γουρούνια είναι έξυπνα, στοχαστικά, συναισθηματικά ζώα, αν και ως κοινωνία συχνά δεν τα αντιμετωπίζουμε ως τέτοια.

Είναι τα γουρούνια πολύ ευφυή;

Κατά την αξιολόγηση της νοημοσύνης ενός ζώου, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορούν να ληφθούν υπόψη, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς τους να χειρίζονται το περιβάλλον τους, να μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους, να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις και να χειρίζονται αφηρημένες έννοιες. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει τις ικανότητες των χοίρων σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς. Κάθε κτηνίατρος ή κτηνοτρόφος που έχει αφιερώσει χρόνο αλληλεπιδρώντας με χοίρους μπορεί να σας πει πόσο έξυπνοι είναι. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, τον πέμπτο μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος στον κόσμο, διαπίστωσε ότι όταν πήραν συνέντευξη, και οι 44 συμμετέχοντες χοιροτρόφοι πίστευαν ότι οι χοίροι μπορούν να αισθανθούν πόνο . Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν επίσης σε συντριπτική πλειοψηφία ότι τα γουρούνια είναι αισθανόμενα όντα που μπορούν να αισθανθούν άγχος, φόβο και χαρά. Οι αγρότες απέδωσαν επιπλέον χαρακτηριστικά προσωπικότητας στα γουρούνια, όπως πείσμα, φιλικότητα και λαιμαργία. Το εβδομήντα τρία τοις εκατό των αγροτών συμφώνησε ότι τα γουρούνια που φροντίζουν είναι έξυπνα.

Τι κάνει τα γουρούνια έξυπνα;

Οι χοίροι θεωρούνται το πέμπτο πιο έξυπνο ζώο στον κόσμο , τουλάχιστον από ορισμένες πηγές. Μεταξύ των δεικτών των διανοητικών ικανοτήτων των χοίρων είναι οι τρόποι με τον οποίο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με μέλη άλλων ειδών, η ικανότητά τους να εκδηλώνουν συναισθηματική μετάδοση, η φυσική τους επιθυμία να διατηρήσουν έναν καθαρό χώρο διαβίωσης και η ικανότητά τους να αισθάνονται πόνο και να υποφέρουν.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Τα 4 αντικείμενα που απαγορεύεται να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα

Περήφανη μαμά η Υρώ Μανέ: «Η κόρη μου χορογραφεί τα ‘χρυσά κορίτσια’ της συγχρονισμένης κολύμβησης στους Ολυμπιακούς»

Δροσιστείτε οικονομικά: To κόλπο με το κλιματιστικό για να μην έρθει «φουσκωμένος» ο λογαριασμός ρεύματος

 

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ