Δυο αχώριστοι φίλοι: Το ανάπηρο μοσχάρι και η γιγάντια χελώνα έγιναν «κολλητάρια»

Η ιδιαίτερη φιλία ζώων που δημιουργήθηκε στο καταφύγιο μεταξύ μιας αγελάδας και μιας χελώνας μετά από αμέτρητες δυσκολίες.
δυο-αχώριστοι-φίλοι-το-ανάπηρο-μοσχάρ-189412

Η ιστορία ανάμεσα σε ένα μοσχάρι και μια χελώνα προκαλεί έντονα συναισθήματα και θαυμασμό. Αυτή η ομολογουμένως ασυνήθιστη φιλία ξεκίνησε μέσα από δύσκολες συνθήκες και τη διάσωση των ζώων. Στο καταφύγιο, βρήκαν τελικά τον ασφαλή χώρο να αναπτύξουν αυτόν το ξεχωριστό δεσμό. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν δείχνουν την απίθανη αυτή φιλία και τη στιγμή που δύο εντελώς διαφορετικά είδη ζώων συνυπάρχουν με ειρήνη και αμοιβαίο σεβασμό.

Το Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT), μια οργάνωση διάσωσης ζώων στο Phetchaburi, μοιράστηκε νέες φωτογραφίες που δείχνουν ότι ένα μάλλον απίθανο αλλά φωτογενές ζευγάρι φίλων είναι πιο κοντά από ποτέ.

Δυο αχώριστοι φίλοι: Το ανάπηρο μοσχάρι και η γιγάντια χελώνα

Ο Λεονάρντο, μια αφρικανική χελώνα, μένει στο WFFT από το 2013 αφού έκλεισε ο ζωολογικός κήπος όπου ζούσε και έμεινε άστεγος. Τον Φεβρουάριο του 2016, το ιερό υποδέχτηκε έναν νέο κάτοικο.

Ο Σάιμον ήταν μοσχάρι όταν μπλέχτηκε σοβαρά σε ένα κλήμα ενώ βόσκει με τη μητέρα του, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το ένα του πόδι. Το κέντρο διάσωσης του τοποθέτησε μια πρόσθεση και σχεδίαζε να του συστήσει ένα κοπάδι από άλλα διασωθέντα βοοειδή.

Ο Σάιμον σύναψε μια όμορφη φιλία με τον Λεονάρντο, μια αφρικανική χελώνα που σώθηκε επίσης από το ίδιο καταφύγιο αφού κλείστηκε σε ζωολογικό κήπο στην Μπανγκόκ. Κατά την άφιξή του στο καταφύγιο, ο Σάιμον χρειαζόταν χρόνο για να συνέλθει και να αναπτυχθεί πριν αλληλεπιδράσει με άλλες διασωμένες αγελάδες, έτσι στεγάστηκε σε ένα μεγάλο περίβολο.

«Αποφασίσαμε να στεγάσουμε προσωρινά τον Σάιμον σε ένα μεγάλο ανοιχτό περίβολο εντός του Κέντρου Διάσωσης WFFT όπου θα μπορούσε να αναρρώσει από τη δοκιμασία του», έγραψε το WFFT. «Επομένως, είχαμε σχεδιάσει να το μεταφέρουμε σε ένα χωράφι όπου φιλοξενούμε άλλες δύο διασωμένες αγελάδες».

Η ιδιαίτερη φιλία που δημιουργήθηκε στο καταφύγιο

Κι αυτό γιατί όταν ο Σάιμον γνώρισε τον Λεονάρντο, ουσιαστικά έγιναν φίλοι.

Ίσως ήταν το ασυνήθιστο καβούκι του ή το ερπετό βλέμμα του. Οι διασώστες δεν θα μάθουν ποτέ τι ακριβώς προσέλκυσε και δημιούργησε τη φιλία, αλλά από τότε που συναντήθηκαν, σπάνια περνούν χρόνο χωριστά.

«Προς έκπληξη όλων μας, ο Σάιμον η αγελάδα έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό με τη μεγάλη χελώνα, τον Λεονάρντο», έγραψε το WFFT. «Συχνά βλέπουμε να ακολουθούν ο ένας τον άλλον, να μοιράζονται γεύματα και να χαλαρώνουν μαζί».

Και φαίνεται ότι αυτή η ασυνήθιστη φιλία αντέχει επίσης στο χρόνο. «Καθώς ο Simon μεγαλώνει σε έναν όμορφο ταύρο, αυτή η φιλία συνεχίζει να ανθίζει», έγραψε το WFFT.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Λεονάρντο και ο Σάιμον μας διδάσκουν τι σημαίνει αληθινή φιλία.

Φιλίες στη φύση

Η φιλία μεταξύ ζώων διαφορετικών ειδών είναι ένα συναρπαστικό φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στη φύση. Συχνά αυτοί οι δεσμοί φιλίας προκύπτουν σε καταστάσεις όπου τα ζώα βρίσκονται σε αιχμαλωσία, όπως ζωολογικοί κήποι, καταφύγια και καταφύγια ζώων, όπου μοιράζονται χώρο και συντροφιά. Τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα απίθανων φιλιών είναι μεταξύ θηραμάτων και θηραμάτων ή μεταξύ ειδών που δεν θα είχαν φυσική επαφή στη φύση.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης

«Ο Σάιμον έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές πολλών από εμάς εδώ στο WFFT με την προσωπικότητά του και την παιχνιδιάρικη φύση του. Αποφασίσαμε να τον στεγάσουμε προσωρινά σε ένα μεγάλο ανοιχτό περίβολο εντός του Κέντρου Διάσωσης WFFT όπου θα μπορούσε να συνέλθει από την εμπειρία του και μετά είχαμε προγραμματίσει να τον μεταφέρουμε σε ένα χωράφι όπου θα φιλοξενούσαμε άλλες δύο διασωμένες αγελάδες. Προς έκπληξη όλων μας, ο Σάιμον η αγελάδα έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό με τη μεγάλη χελώνα, τον Λεονάρντο».

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Deal: Ο παρουσιαστής του ANT1 που έχει βάλει στόχο ο Alpha

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η κορυφαία σκηνή που κόπηκε στο μοντάζ

Αθηνά Οικονομάκου: Τα «σημάδια» που προμήνυαν τον χωρισμό από τον Φίλιππο Μιχόπουλο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ