Μόνο μπράβο: Σχολείο διδάσκει στα αγόρια πως να πλένουν, να σιδερώνουν και να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού

Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που υιοθέτησε ένα σχολείο στο Montecastelo της Ισπανίας, αποδεικνύει ότι η ισότητα γεννιέται απο απλές πράξεις.
μόνο-μπράβο-σχολείο-διδάσκει-στα-αγόρ-180819

Το σιδέρωμα, το ράψιμο και το μαγείρεμα είναι καθημερινές δραστηριότητες που συνήθως αναλαμβάνουν oι γυναίκες  στο σπίτι. Ωστόσο, όταν ένα σχολείο αναλαμβάνει να προσφέρει αυτές τις δραστηριότητες ως πρόσθετο μάθημα στα αγόρια, οι επιπτώσεις μπορούν να είναι εξαιρετικά ευεργετικές. Αυτό το μάθημα όχι μόνο ενισχύει τις πρακτικές δεξιότητες, αλλά και προωθεί σημαντικές αξίες, όπως η ισότητα των φύλων και η κατάρριψη στερεοτύπων. Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που υιοθέτησε ένα σχολείο στο Montecastelo της Ισπανίας, αποδεικνύει ότι η ισότητα μπορεί να γεννηθεί μέσα από τις πράξεις και τις καθημερινές δραστηριότητες.

Αναδεικνύοντας την Ισότητα: Τα οφέλη των δραστηριοτήτων του σπιτιού στο σχολείο

Το 2018, το σχολείο, που βρίσκεται στην πόλη Vigo, ανακοίνωσε ότι θα περιλαμβάνει μαθήματα στην οικονομία του σπιτιού μεταξύ άλλων θεμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτών των μαθημάτων, τα αγόρια του σχολείου διδάσκονται να κάνουν δουλειές του σπιτιού όπως το σιδέρωμα, το ράψιμο, το μαγείρεμα και άλλες χειρωνακτικές δραστηριότητες όπως η ξυλουργική, η τοιχοποιία, υδραυλικές και ηλεκτροτεχνικές δεξιότητες.

Εμπάθεια για την επίτευξη της ισότητας των φύλων

Σπάζοντας τα στερεότυπα

Ένα μάθημα που ποτέ δεν θα ξεχάσετε!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ελληνίδα δασκάλα στην Νέα Υόρκη: Μόνο υπερηφάνεια για την Πανωραία Παναγιωσούλη που καθιέρωσε τα Ελληνικά ως μοναδική ξένη γλώσσα στο Χάρλεμ

Η εκπαιδευτική κατάσταση στην Ελλάδα: “Στην τουαλέτα του σχολείου δεν μπορεί να πάει ένας μαθητής σε ώρα διαλείμματος γιατί βγάζουν τικ-τοκ”

Έσπασε στα στερεότυπα: Ο Ρομά που διαπρέπει με ακαδημαϊκή καριέρα και καταρρίπτει το κοινωνικό στίγμα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ