Μαζί για 22 χρόνια: Συγκίνηση με την 97χρονη που δεν μπαίνει στο γηροκομείο για να μην εγκαταλείψει το σκυλί της

μαζί-για-22-χρόνια-συγκίνηση-με-την-97χρον-178195

Μια ιστορία αφοσίωσης και πίστης από τα Χανιά έχει προκαλέσει συγκίνηση. Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία αρνήθηκε να μπει στο γηροκομείο για να μην αφήσει τον 22χρόνο σκύλο της.

Η ιστορία της 97χρονης από τα Χανιά που δεν άφηνε το σκυλί της

Ειδικότερα, μια κυρία ενημέρωσε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων πως μια 97χρονη γυναίκα η οποία διαμένει στο Κουμπέ, πρέπει να μεταφερθεί στο γηροκομείο. Η 97χρονη κυρία δεν είχε κανέναν συγγενή να την φροντίσει.

«Η ηλικιωμένη όμως, αρνιόταν να πάει ,γιατί δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον Όσκαρ, τον 22χρονο πιστό της φίλο που δεν τον δεχόταν στο γηροκομείο, παρά μόνο αν βρισκόταν μια καλή λύση για το ζώο.

Ούτως ή άλλως ήταν στενοχωρημένη γιατί τον τελευταίο χρόνο με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ο «μπερμπάντης» Όσκαρ, ήταν συνεχώς δεμένος στην αυλή, αφού δεν μπορούσε να τον φροντίσει και αυτό ήταν κάτι που την «έκαιγε».

Τον Όσκαρ τον είχε πάει στο σπίτι ο σύζυγός της, τον είχε βρει στην περιοχή του Ναυστάθμου όταν ήταν κουτάβι, και από τότε ήταν ο πιστός της φίλος.

Η λύση βρέθηκε μέσω στης Ελισσάβετ Ηλιάκη-προέδρου του συλλόγου ΚΥΝ-ΩΝΙΑ-αφού ένα φιλικό της ζευγάρι, συγκινήθηκε από την περίπτωση του Όσκαρ και αποφάσισε να τον υιοθετήσει, ώστε να περάσει ήρεμα και με αγάπη τον χρόνο που του απομένει.

Αίσιο τέλος για την 97χρονη και το σκυλάκι της

Όταν η κα Ηλιάκη πήγε να τον παραλάβει, ο Όσκαρ έκανε και τσαχπινιές, αφού γρύλιζε και της έδειχνε τα …δύο δόντια που του έχουν απομείνει, ενώ η ηλικιωμένη της έδινε χίλιες ευχές που ο ‘Οσκαρ δε θα παραμείνει στο δρόμο και θα έχει την κατάλληλη φροντίδα.

Με υπομονή μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο και το ίδιο απόγευμα έκάνε την πρώτη του βόλτα, στην οποία ανταποκρίθηκε πολύ καλά, συνεχίζει όμως να παραμένει επιφυλακτικός. Είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση με δεδομένη την προχωρημένη ηλικία του.

Μαθήματα φιλοζωίας από έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, που του ευχόμαστε τα καλύτερα,ενώ στον αντίποδα βρίσκονται όλοι αυτοί που εγκαταλείπουν τα ζώα τους με αξιοθαύμαστη ευκολία και πλήθος δικαιολογιών».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ