Σαρώνει η χώρα μας: Τα αρνίσια παϊδάκια No 1 στον κόσμο – Ποια άλλα 4 ελληνικά πιάτα είναι στη λίστα του Taste Atlas

σαρώνει-η-χώρα-μας-τα-αρνίσια-παϊδάκια-182170

Το καλύτερο πιάτο με αρνί στον κόσμο είναι ελληνικό σύμφωνα με το Taste Atlas. Πιο συγκεκριμένα, το γαστρονομικό περιοδικό Taste Atlas σκέφτηκε να φτιάξει τη λίστα με τα 80 πιο νόστιμα πιάτα από όλο τον κόσμο όπου πρωταγωνιστής είναι το αρνί και στην κορυφή βρίσκεται ένα ελληνικό πιάτο: τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα.

Taste Atlas: Τα αρνίσια παϊδάκια No 1 στον κόσμο

Τα αρνίσια παϊδάκια είναι No 1 στον κόσμο με βαθμολογία 4,6 ενώ η περιγραφή του Taste Atlas αναφέρει: «Τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα και συνήθως το απολαμβάνουν ως κύριο πιάτο».

«Τα αρνίσια παϊδάκια συνήθως μαρινάρονται σε διάφορους συνδυασμούς ελαιόλαδου, χυμού λεμονιού και ποικιλίας φρέσκων βοτάνων πριν ψηθούν στα κάρβουνα σε παραδοσιακά μπάρμπεκιου με κάρβουνα. Συνδυάζονται συνήθως με πατάτες, σαλάτες ή την κρεμώδη και δροσιστική σάλτσα τζατζίκι», προσθέτει.

Ωστόσο, η διάκριση της Ελλάδας δεν σταματά εδώ. Άλλα τέσσερα ελληνικά πιάτα φιγουράρουν στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα με αρνί στον κόσμο.

Έτσι, στην 8η θέση βρίσκεται το κλέφτικο, στην 11η το τσιγαριαστό (Κρήτη), στην 21η το κλασσικό αρνί με πατάτες στον φούρνο και στη 22η το αντικριστό, επίσης από την Κρήτη.

Άλλα δύο ελληνικά πιάτα, βρίσκονται πιο κάτω στη λίστα, το μαούρι Καλύμνου στην 100η θέση και το βυζάντι Καρπάθου στην 102η θέση.

Η λίστα του Taste Atlas με τα 50 καλύτερα πιάτα με αρνί στον κόσμο:

Σε τι θέση βρίσκεται η Τουρκία:

Στη 2η, στην 3η και στην 4η θέση συναντάμε τρία διαφορετικά πιάτα με κεμπάπ από την Τουρκία, το Cağ kebab, το döner kebab και το adana kebap, αντιστοίχως, ενώ στην 5η ταξιδεύουμε στην Ισπανία για να δοκιμάσουμε το lechazo (ψητό αρνί στον φούρνο).

Επιστρέφουμε στην Τουρκία για το Νο6, που είναι το İskender kebap και για το Νο7, το Hünkar beğendi.

Η Τουρκία έχει καταλάβει 10 από τις 50 θέσεις με τα περισσότερα πιάτα να είναι παραλλαγές του κλασσικού κεμπάπ, για το οποίο φημίζεται.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Φάβα η ελληνική: Η διατροφική της αξία που αγνοούμε

Και όμως υπάρχουν 2 Ελληνικά στην λίστα: Αυτά είναι τα 50 χειρότερα φαγητά όλου του κόσμου

Δύο από αυτά δεν τα περιμέναμε με τίποτα: Τα 4 ελληνικά πιάτα που είναι στη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ