Σαν της μαμάς: Μιλφέιγ με κράκερ που ξυπνά μνήμες απ’ όταν ήμασταν παιδιά

σαν-της-μαμάς-μιλφέιγ-με-κράκερ-που-ξυπ-181891

Το μιλφέιγ με κράκερ είναι μια έκπληξη τραγανά κρακερ, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής, πλούσια σαντιγί είναι μια δροσιστική εμπειρία με ευκόλη και γρήγορη εκτέλεση. Σας παρουσιάζουμε μια εκδοχή του κλασικού γλυκού μιλφέιγ, φτιαγμένη με κρακερ, που θα σας ενθουσιάσει!

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Φτιάξτε το δικό σας μιλφέιγ με κράκερ

ΥΛΙΚΑ

-2 πακέτα crackers (280γρ)

-1 λίτρο γάλα

-1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια (43gr)

-50gr βιτάμ

-80gr ζάχαρη

-500ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί

-κανέλα τριμμένη

-ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή μας με την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε περίπου 800 γραμμάρια γάλα ενώ τα υπόλοιπα 200 τα βάζουμε χωριστά σε ένα μπώλ για να βρέξουμε αργότερα τα μπισκότα. Προσθέτουμε τη ζάχαρι, το βούτυρο και το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε καλά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρι.

Βάζουμε το κατσαρολάκι στην κουζίνα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου αρχίσει να πήζει. Συνήθως είναι έτοιμη σε 10 λεπτά βρασίματος, οπότε σβήνουμε το μάτι ανακατεύουμε λίγο ακόμα και βάζουμε το κατσαρολάκι στην άκρη.

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού πρώτα τα βουτήξουμε για λίγο στο μπώλ με τα 200 γραμμάρια γάλακτος που έχουμε κρατήσει. Η βάση του πυρέξ θα πρέπει να καλυφθεί όλη με τα μπισκότα οπότε εάν χρειαστεί σπάζουμε μικρά κομμάτια για να καλύψουμε κενά.

Ρίχνουμε την κρέμα από το κατσαρολάκι σε όλη την επιφάνεια των μπισκότων ενώ είναι ακόμα ζεστή και κατόπιν φτιάχνουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα επάνω από την κρέμα αφού τα βουτήξουμε και αυτά στο γάλα.

Το πυρέξ θα το βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά ώστε να κρυώσει η κρέμα.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ καλά έως ότου γίνει σαντιγύ.

Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και με τη μαρίζ απλώνουμε τη σαντιγύ. Κατόπιν τρίβουμε δύο ή τρία μπισκότα ή αυτά που έχουν απομείνει σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια, προσθέτουμε κανέλα και ζάχαρι άχνη.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να κρυώσει καλά και να δέσουν τα υλικά και είναι έτοιμη προς σερβίρισμα.

Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας έτοιμα σε 10 λεπτά: Εύκολα, οικονομικά και νόστιμα

Συνταγές για κλασικές ζύμες: Τα πάντα για την σφολιάτα, κουρού, φύλλο κρούστας και το μυστικό για άλλες 3 ζύμες

Εύκολη τούρτα κατσαρόλας: Με αυτή τη συνταγή δεν θα ξανά πας σε ζαχαροπλαστείο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ