Ο φρέντο εσπρέσο στην κορυφή του κόσμου: Οι ελληνικοί καφέδες ξεπέρασαν ακόμα και την Ιταλία

ο-φρέντο-εσπρέσο-στην-κορυφή-του-κόσμο-182758

Ακόμα μια λίστα από το γνωστό πλέον Taste Atlas, ακόμα μια πρωτιά για την Ελλάδα! Το Taste Atlas εξέδωσε λίστα με τους 39 καλύτερους καφέδες στον κόσμο και την πρωτιά την κατέκτησε ο ελληνικός φρέντο εσπρέσο! Αξίζει να σημειωθεί πως στη λίστα με τους 39 καλύτερους καφέδες στον κόσμο υπάρχουν μόλις 3 συμμετοχές! Κι όμως, και οι 3 συμμετοχές είναι στην 1η 10δα!

Καλύτερος καφές στον κόσμο ο φρέντο εσπρέσο

Σύμφωνα με το Taste Atlas, ο φρέντο εσπρέσο είναι ένας απλός ελληνικός καφές που συνδυάζει εσπρέσο και πάγο. Σε αντίθεση με παρόμοιες ποικιλίες καφέ πάγου που σερβίρουν απλώς καφέ πάνω από πάγο, αυτή η ελληνική εκδοχή αναμειγνύει κυρίως τα δύο συστατικά μέχρι ο καφές να είναι ελαφρώς παγωμένος, λείος και κρεμώδης. Ο ελαφρώς παγωμένος καφές στη συνέχεια στραγγίζεται και χύνεται πάνω από πάγο. Το ρόφημα γλυκαίνεται κατά προτίμηση, κάτι που πρέπει να γίνει πριν αναμειχθεί. Ο φρέντο εσπρέσο έγινε δημοφιλής τη δεκαετία του 1990 και σήμερα, είναι βασικό σε όλη τη χώρα.

4ος καλύτερος καφές στον κόσμο ο φρέντο καπουτσίνο

Και οι διακρίσεις δεν σταματούν εδώ! Στην 4η θέση βρίσκεται ο φρέντο καπουτσίνο, για τον οποίο σημειώνει το Taste Atlas:

Ο φρέντο καπουτσίνο είναι μια ποικιλία καφέ με απλή ψύξη που προέρχεται από την Ελλάδα. Φτιάχνεται με εσπρέσο, συνήθως ένα διπλό σφηνάκι, το οποίο πρώτα αναμειγνύεται με πάγο, στραγγίζεται και στη συνέχεια χύνεται πάνω από πάγο. Στη συνέχεια, το ποτό συμπληρώνεται με καλά παγωμένο γάλα που ανακινείται ή ανακατεύεται μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά, αφρώδη υφή.

Ο φρέντο καπουτσίνο σερβίρεται παραδοσιακά σε ψηλά ποτήρια. Παρόμοια ποικιλία, χωρίς γάλα, είναι γνωστή ως espresso freddo. Και τα δύο ποτά βρίσκονται συνήθως στην Ελλάδα και τα απολαμβάνουμε κυρίως ως δροσιστικά καλοκαιρινά ποτά.

9ος καλύτερος καφές στον κόσμο ο φραπές

Στην 9η θέση βρίσκεται ο φραπές, για τον οποίο αναφέρει το Taste Atlas:

Αν και η λέξη φραπέ πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο αιώνα, αυτή η ελληνική ποικιλία καφέ επινοήθηκε το 1957. Φτιάχνεται συνδυάζοντας τον στιγμιαίο καφέ με νερό και πάγο. Ο συνδυασμός συνήθως παρασκευάζεται σε σέικερ ή μίξερ χειρός, οπότε όταν το ρόφημα χύνεται σε ποτήρι, πρέπει να εμφανίζεται ένας αφρός από πάνω.

Οι παραλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν γάλα ή γάλα εβαπορέ – όταν αναφέρεται συχνά ως frapógalo – και το ποτό μπορεί να γλυκάνει ανάλογα με τη γεύση. Παραδοσιακά, αυτός ο καφές σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι και διατίθενται τρεις βαθμοί γλυκύτητας.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Σάρωσε και φέτος η χώρα μας παγκοσμίως: 2η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο – 4 ελληνικά πιάτα στα 50 καλύτερα

Σαρώνει τα πάντα η χώρα μας: Η ελληνική κουζίνα 2η πιο νόστιμη στον κόσμο – Τα τέσσερα φαγητά που την απογείωσαν

Σάρωσε η χώρα μας: Η Ελληνική κουζίνα είναι η 2η πιο νόστιμη στον κόσμο – Σε τι θέση βρίσκεται η τουρκική

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ