Mυρμήγκια: 7 έξυπνοι τρόποι για να τα διώξετε «μια και καλή» από το σπίτι σας

Παρότι πολλές φορές τα μυρμήγκια είναι μεγάλος μπελάς, υπάρχουν κάποια κόλπα με τα οποία μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε!
mυρμήγκια-7-έξυπνοι-τρόποι-για-να-τα-διώ-194460

Αν και τα μυρμήγκια έχουν πολύ μικρό μέγεθος, μπορούν πολλές φορές να αποδειχτούν «μεγάλος μπελάς» για ένα νοικοκυριό. Μάλιστα είναι γεγονός πως αν μια οικογένεια δεν κάνει κάτι για να τα απομακρύνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το εσωτερικό του σπιτιού της, τα έντομα αυτά θα κάνουν απογόνους και θα γίνουν ακόμη περισσότερα. Παρ’ όλα αυτά μην ανησυχείτε. Παρακάτω θα σας παρουσιάσω 7 έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα διώξετε «μια και καλή» από το σπίτι σας.

Μυρμήγκια: Διατηρήστε καθαρό το σπίτι

Ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς ψίχουλα και υπολείμματα τροφών δεν θα είναι ελκυστικό για τα μυρμήγκια. Καθαρίζετε τακτικά το πάτωμα, την κουζίνα και τον νεροχύτη, φροντίζοντας να μην αφήνετε εκτεθειμένα τρόφιμα. Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία για να μειώσετε τις διαθέσιμες πηγές τροφής για τα μυρμήγκια και να τα αποθαρρύνετε από το να τα επισκέπτονται.

Σφραγίστε ρωγμές

Τα μυρμήγκια μπορούν εύκολα να διεισδύσουν μέσα από ρωγμές σε τοίχους και δάπεδα. Ελέγξτε προσεκτικά τις περιοχές εισόδου και σφραγίστε τυχόν ανοίγματα με σιλικόνη για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια να βρουν δρόμους στο σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε απωθητικές οσμές

Τα μυρμήγκια μισούν κάποιες έντονες, φυσικές μυρωδιές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια, όπως λεμόνι, μέντα ή ευκάλυπτο, για να δημιουργήσετε ένα απωθητικό φράγμα. Αραιώστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου σε νερό και ψεκάστε το διάλυμα κατά μήκος των σημείων εισόδου και των περιοχών που κινδυνεύουν να μολυνθούν.

Ταλκ ή κανέλα

Το ταλκ και η κανέλα είναι εξαιρετικές φυσικές λύσεις για την απώθηση των μυρμηγκιών. Διασκορπίστε τα κατά μήκος των τοίχων, στα παράθυρα και στα κατώφλια των παραθύρων για να τα αποτρέψετε από το να περάσουν μέσα στο σπίτι σας. Αυτά τα φυσικά συστατικά όχι μόνο θα κρατήσουν μακριά τα μυρμήγκια, αλλά θα βοηθήσουν επίσης να διατηρήσετε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα.

Λευκό ξίδι

Το λευκό ξίδι είναι ένα αποτελεσματικό απωθητικό μυρμηγκιών. Αναμείξτε ίσες ποσότητες λευκό ξίδι και νερό και ψεκάστε το διάλυμα στις περιοχές που έχουν προσβληθεί από τα μυρμήγκια. Η δυσάρεστη μυρωδιά για αυτά θα τους οδηγήσει να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένας φυσικός σύμμαχος στην καταπολέμηση των μυρμηγκιών. Πασπαλίστε το στα σημεία εισόδου και στα ίδια τα μυρμήγκια. Μόλις τα μυρμήγκια φέρουν τη μαγειρική σόδα στη μυρμηγκοφωλιά τους, η ένωση θα αντιδράσει με τα οξέα στο στομάχι του εντόμου, σκοτώνοντάς το.

Υγρό σαπούνι

Φτιάξτε ένα διάλυμα από υγρό σαπούνι και νερό και ψεκάστε το απευθείας στα μυρμήγκια. Το σαπούνι θα διασπάσει το προστατευτικό τους στρώμα, προκαλώντας θάνατο από αφυδάτωση.

Το να εξαφανίσεις τα μυρμήγκια από το σπίτι απαιτεί επιμονή και εφαρμογή φυσικών και ασφαλών κόλπων. Ακολουθώντας τις επτά συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω, θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια και να τα αποτρέψετε από το να επιστρέψουν για να μολύνουν το περιβάλλον του σπιτιού σας.

Να θυμάστε ότι η πρόληψη είναι το κλειδί, επομένως κρατήστε το σπίτι σας καθαρό και σφραγίστε πιθανές διαδρομές εισόδου. Με λίγη υπομονή και τις σωστές λύσεις, μπορείτε να πείτε αντίο στα μυρμήγκια για πάντα.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

The Chase: Αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ – «Παγωτό» ο Αδέκαστος Επιθεωρητής

Γιώργος Μαζωνάκης: Το χλιδάτο αυτοκίνητό του κοστίζει, λίγο πολύ, όσο ένα σπίτι

Διαζύγιο Λάλου – Μαυρίδου: «Η εντολέας μας δεν είχε υπερβολικές απαιτήσεις»

 

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ