Γιατί μυρίζει το κλιματιστικό: 3 τρόποι να το αντιμετωπίσετε και να προστατέψετε την υγεία σας

Τα κλιματιστικά ανάψαν πιο νωρίς φέτος και μετά από μήνες αδράνειας μπορεί να μυρίζουν άσχημα για αυτούς τους λόγους.
γιατί-μυρίζει-το-κλιματιστικό-3-τρόποι-202686

Με τον καύσωνα του Ιουνίου που έπληξε όλη την χώρα, τα κλιματιστικά άναψαν νωρίς φέτος το καλοκαίρι.

Ανοίγοντας, ωστόσο, τη συσκευή μετά από μήνες αδράνειας, υπάρχει η πιθανότητα να έρθουμε αντιμέτωποι με περίεργες και δυσάρεστες μυρωδιές. Συνήθως, η δυσάρεστες αυτές οσμές θυμίζουν μούχλα, κάτι απολύτως αναμενόμενο καθώς το υγρό περιβάλλον της συσκευής ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας.

Κλιματιστικό: Γιατί μυρίζει

Έχει γεμίσει η λεκάνη αποστράγγισης: Εάν η λεκάνη αποστράγγισης του κλιματιστικού σας έχει γεμίσει νερό, τότε μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα. Έτσι, κάθε φορά που ανοίγετε τη συσκευή σας, η μυρωδιά της μούχλας διασπείρεται. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αδειάσετε τη λεκάνη αποστράγγισης και να την πλύνετε καλά με ζεστό νερό και σαπούνι.

Προβλήματα με το πηνίο εξατμιστή: Το πηνίο εξατμιστή απομακρύνει τη ζέστη από τον αέρα, επομένως είναι πολύ σημαντικό για κάθε συσκευή κλιματισμού. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, στο πηνίο μπορεί να συσσωρευτεί μούχλα, λόγω της ζέστης και της υγρασίας που υπάρχει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καθαρίσετε το πηνίο, χρησιμοποιώντας ειδικό σπρέι, αφού φυσικά έχετε απενεργοποιήσει και βγάλει από την πρίζα το air conditioner.

Βρώμικα φίλτρα: Στα φίλτρα του κλιματιστικού συσσωρεύεται συχνά βρωμιά και σκόνη. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να τα καθαρίζετε τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο πριν την καλοκαιρινή περίοδο.

Τμήματα της συσκευής υπερθερμαίνονται ή καίγονται: Εάν μυρίζετε κάτι καμένο κάθε φορά που ανοίγετε το κλιματιστικό σας, τότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Εάν η μυρωδιά έρθει μόνο μετά από καιρό αδράνειας και κρατήσει για λίγο, το πιθανότερο είναι πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά εάν η μυρωδιά επιμείνει για αρκετή ώρα και παραμείνει και τη δεύτερη φορά που ενεργοποιείτε τη συσκευή, τότε θα πρέπει να την κλείσετε αμέσως και να καλέσετε έναν ειδικό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Είναι δικαίως η Ελληνίδα Barbie: Η Δούκισσα Νομικού δείχνει τους κοιλιακούς της και αποθεώνεται

Την θέλουν όλοι: Φοβερή ανατροπή στο «The Voice» – Η νέα προσθήκη στην κριτική επιτροπή θα κάνει πάταγο

«Καταπέλτης» η Σοφία Πολυζωγοπούλου για Απόστολο Λύτρα: «Δεν είναι “η κακιά η ώρα”, είναι έγκλημα»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ