Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα για οδηγούς οι οποίοι επιλέγουν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα - Τι ισχύει με τις πληρωμές
τέλη-κυκλοφορίας-έρχονται-τσουχτερ-194681

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο πως υπολογίζονται τα πρόστιμα που αφορούν την καταβολή τελών κυκλοφορίας που έχει λήξει η προθεσμία τους.

Μέχρι τώρα το πρόστιμο ήταν ίσο με το 100% του ποσού από την πρώτη μέρα, όμως το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπει κλιμακωτά πρόστιμα ανάλογα με την καθυστέρηση. Στόχος της αλλαγής αυτής είναι να μην υπάρχουν πλέον παρατάσεις όπως γίνεται κάθε χρόνο, μιας και η προθεσμία κάθε χρόνο θα εκπνέει στις 30 Δεκεμβρίου.

Όχημα: Πως διαμορφώνονται τα πρόστιμα

Τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

Ημέρα πληρωμής Πρόστιμο

-Ιανουάριος 25%

-Φεβρουάριος 50%

-Μάρτιος και μετά 100%

Σε κάθε περίπτωση το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 30 ευρώ.

Έρχονται πρόστιμα «φωτιά» στα ανασφάλιστα οχήματα

Όσον αφορά τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα ενεργοποιείται ένα νέο σύστημα διασταυρώσεων και ηλεκτρονικών ελέγχων με στόχο να μειωθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους δρόμους ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμο 500€ για τα αυτοκίνητα και 250 για τα δίκυκλα, σε περίπτωση όμως που αποπληρωθεί τις πρώτες 10 μέρες διαγράφεται.

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

500 € επιβατηγά

250 € δίκυκλα

Αν όμως διαπιστωθεί ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι τον νέο έλεγχο, αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Ελεονώρα Μελέτη: «Είχα καταστραφεί οικονομικά, ήμουν ράκος»

Σασμός spoiler: Ανατρεπτικό το φινάλε – Ο Αστέρης πεθαίνει;

Tο μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο βλάπτει σοβαρά την υγεία: Tι λένε οι επιστήμονες

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ