Ο άγραφος κανόνας για τη βενζίνη: Γιατί πρέπει να πηγαίνω στο πρατήριο καυσίμων μόνο τη Δευτέρα

Σύμφωνα με νέα έρευνα δεν είναι όλες οι ημέρες ιδανικές για να πάτε στο πρατήριο καυσίμων και να βάλετε βενζίνη στο αμάξι σας.
ο-άγραφος-κανόνας-για-τη-βενζίνη-γιατί-191399

Ένας έξυπνος τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων στην κίνηση ενός οχήματος είναι η επιλογή της σωστής ημέρας ανεφοδιασμού βενζίνης σε ένα πρατήριο καυσίμων.

Σύμφωνα με έρευνα δεν είναι όλες οι ημέρες της εβδομάδας σωστές για την καθιερωμένη επίσκεψη σε ένα βενζινάδικο.

Βενζίνη: Η έρευνα για την ιδανική μέρα επίσκεψης στο πρατήριο καυσίμων

Μια έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα ενδεχομένως μπορεί να εντοπίσει κανείς παρατηρώντας σε καθημερινή βάση τις τιμές των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Αναλύοντας τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της, η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών βενζίνης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπάρχουν μικρές αλλά για κάποιους σημαντικές διακυμάνσεις, οι οποίες μάλιστα δεν οφείλονταν σε αυξομειώσεις των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού».

Αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία για τις τιμές της βενζίνης, η εφαρμογή διαπίστωσε ότι η Δευτέρα προσέφερε σταθερά τη χαμηλότερη μέση τιμή βενζίνης και είναι η καλύτερη μέρα για φουλάρισμα.

Ωστόσο, τα ευρήματα της έκθεσης αποκάλυψαν ότι η Παρασκευή, συνήθως μια από τις πιο ακριβές ημέρες για την βενζίνη, είναι τώρα μία από τις φθηνότερες. Αυτή η απροσδόκητη ανακάλυψη έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες αναφορές και υποθέσεις ότι οι οδηγοί θέλουν να γεμίσουν την Παρασκευή για να προετοιμαστούν για τις δραστηριότητες και τις δουλειές του Σαββατοκύριακου.

Αν και υπάρχει διακύμανση στις ημερήσιες τιμές της βενζίνης, το ιδανικό είναι να βάζετε βενζίνη στην αρχή ή το τέλος της εργάσιμης εβδομάδας, τη Δευτέρα ή την Παρασκευή. Μετά τη Δευτέρα, η Κυριακή είναι η φθηνότερη μέρα για γέμισμα του ντεπόζιτου.

Βενζίνη: Η χειρότερη ημέρα για να πάτε στο βενζινάδικο

Ιστορικά, το Σαββατοκύριακο – συγκεκριμένα το Σάββατο – ήταν η χειρότερη μέρα για αγορά καυσίμων. Έτσι, είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε ότι η Πέμπτη είναι μακράν η πιο ακριβή μέρα για αγορά βενζίνης.

Το Σάββατο εξακολουθεί να είναι μια «ακριβή» ημέρα στα βενζινάδικα, συν το ότι είναι μια πολυάσχολη μέρα για το προσωπικό, με ουρές και κίνηση. Ακόμα, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να αποφεύγετε τις αντλίες των βενζινάδικων στα μέσα της εβδομάδας, καθώς η Τετάρτη είναι πλέον η δεύτερη πιο «ακριβή» ημέρα μετά την Πέμπτη.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στη Σίνδο

Κατάθεση ψυχής από τον Στέφανο Κασσελάκη: «Όταν εκδηλώθηκα στη μητέρα μου για τον προσανατολισμό μου, έκλαιγα για ώρες»

Άγιοι Ανάργυροι: «Ραγίζει» καρδιές ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής – «Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουνε; Εμένα;»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ