Σεμνή και ταπεινή: Η Μαρία Αγγελικούση είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα και η ζωή της θα μπορούσε να είναι ταινία

Η Μαρία Αγγελικούση αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα επιτυχημένης Ελληνίδας, η οποία συνδυάζει την ευφυΐα, την επιμονή και την σεμνότητα.
σεμνή-και-ταπεινή-η-μαρία-αγγελικούση-180175

Η Μαρία Αγγελικούση, μια αξιοθαύμαστη Ελληνίδα επιστήμονας και επιχειρηματίας, ηγείται της λίστας του Forbes ως η πλουσιότερη γυναίκα στην Ελλάδα, με περιουσία 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παρά τον αμύθητο πλούτο της, η Μαρία Αγγελικούση διατηρεί μια σεμνή και ταπεινή στάση ζωής, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας και τις κοσμικές extravagances.

Μαρία Αγγελικούση: Η πλουσιότερη Ελληνίδα είναι σεμνή και ταπεινή

Γεννημένη στην Αθήνα, η Μαρία Αγγελικούση σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθως, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard Business School.

Παρότι αρχικά ακολούθησε καριέρα ιατρού, η Μαρία Αγγελικούση εντάχθηκε τελικά στην οικογενειακή επιχείρηση, τον Όμιλο Αγγελικούση, έναν από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους στον κόσμο.

maria-ggelikoysh

Η περιουσία της υπολογίζεται σε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, κατατάσσοντάς την στην 455η θέση της λίστας Forbes.

Η Αγγελικούση σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και εργάστηκε ως γιατρός στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας για δύο χρόνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2008 και εντάχθηκε στον Όμιλο Αγγελικούση ως αντιπρόεδρος.

Η βίλα της Μαρίας Αγγελικούση:

Η Μαρία Αγγελικούση φημολογείται ότι αγαπάει το σπίτι της στο Κολωνάκι της Αθήνας.

Το σπίτι-φρούριο της, ένα από τα μεγαλοπρεπέστερα σπίτια στο Κολωνάκι, εκτείνεται σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που ξεκινά από την πλατεία Δεξαμενής, συνεχίζει αριστερά στην οδό Στρατιωτικού Συνδέσμου, μετά στην Πινδάρου και καταλήγει στη Φωκυλίδου.

Η κατοικία εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα, με την πισίνα στο δεύτερο επίπεδο, όπου τα δέντρα και τα λουλούδια δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό. Στη μεγάλη βεράντα κυριαρχούν οι λευκές πλάκες και οι ξαπλώστρες.

Η βίλα ανακαινίστηκε εκπληκτικά με σεβασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική της για να στεγάσει την οικογένεια της Μαρίας Αγγελικούση. Αν και έχει σπίτια από το Λονδίνο μέχρι τη Μύκονο, στην Αθήνα φημολογείται ότι ξεχωρίζει.

Η ζωή της:

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας Forbes, η Μαρία Αγγελικούση ζει σεμνά, μακριά από επίδειξη, κοσμικές προκλήσεις και φωτογραφίες.

Είναι μια ταπεινή και αόρατη επιχειρηματίας, της οποίας οι έξοδοι δεν προκαλούνται με την έξοδο από την κεντρική πύλη της Φωκυλίδου, αλλά από το πίσω υπόγειο γκαράζ της βίλας.

Ο Αντώνης Αγγελικούσης ίδρυσε την εταιρεία το 1947 και η εγγονή του, Μαρία Αγγελικούση, ανέλαβε τα ηνία μετά το θάνατο του πατέρα της, Ιωάννη, τον Απρίλιο του 2021.

Ο όμιλος Αγγελικούση διαθέτει 142 πλοία, συμπεριλαμβανομένων πετρελαιοφόρων και δεξαμενόπλοιων LNG.

Μάλιστα, το σπίτι στο Κολωνάκι πουλήθηκε πριν από λίγα χρόνια στον αείμνηστο εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση, ιδιοκτήτη της Angelicoussis Shipping Group, ο οποίος απεβίωσε τον Απρίλιο του 2021.

Μαρία Αγγελικούση: Η ταπεινή και σεμνή πλουσιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Το σπίτι αποτελούσε την ιστορική κατοικία του αείμνηστου Ντόρι Μαργέλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στην Ελβετία τον Μάρτιο του 2021. Ο τελευταίος φέρεται να κατέβαλε για τη βίλα ένα τίμημα που ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ.

Η Μαρία Αγγελικούση είναι μια επιχειρηματίας που έχει πετύχει μεγάλη επιτυχία διατηρώντας παράλληλα την ταπεινότητα και τη σεμνότητά της, ζώντας μια ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας παρά τον τεράστιο πλούτο και την επιτυχία της.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα 

Διαβάστε επίσης: 

Ανάμεσά τους και 6 Έλληνες: Ανακοινώθηκε η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Οι πλουσιότεροι Έλληνες: Δεν είναι αυτοί που νομίζετε

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Τα φτωχικά χρόνια, η γνωριμία και ο γάμος με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και τα πέντε παιδιά

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ