Η δύναμη ενός πατέρα: «Έμεινα μόνος μου με 4 παιδιά και τα μεγαλώνω μαζί μου στο φορτηγό»

η-δύναμη-ενός-πατέρα-έμεινα-μόνος-μου-180025

Ένας πατέρας που έμεινε μόνος του είναι παράδειγμα για όλους τους γονείς ενώ η ιστορία του, δίνει δύναμη στις μονογονεϊκές οικογένειες. Ο Ηλίας αγαπάει τα τέσσερα παιδιά του και είναι πλήρως αφοσιωμένος στην ανατροφή τους παρά το γεγονός ότι καθημερινά αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και ευθύνες. Ακολουθεί η συνέντευξη του.

Πατέρας: Η συνέντευξη του Ηλία, μονογονέας με 4 παιδιά

-Ηλία καλησπέρα. Θα ήθελα να μου πεις την ιστορία σου, πώς έγινες μονογονέας και λίγα πράγματα για σένα

–Με τη γυναίκα μου γνωριστήκαμε σε ένα μαγαζί στον Πειραιά που τραγουδούσε και πολύ γρήγορα γίναμε ζευγάρι και παντρευτήκαμε. Ήταν μεγάλος έρωτας που μας χάρισε 4 πανέμορφα και καλά παιδιά. Είμαι οδηγός φορτηγού, η γυναίκα μου ήταν τραγουδίστρια, όχι μεγάλο όνομα, αλλά είχε τεράστια φωνή. Βλέπεις, δεν καθόταν στον καθένα κι έτσι, δεν έγινε φίρμα.

-Τα παιδάκια σας τι ηλικίες έχουν σήμερα;

–4 ετών τα δίδυμα αγόρια, 7 και 8 ετών οι μεγάλες.

–Τι συνέβη και έμεινες μόνος σου;

–Η γυναίκα μου είχε σταματήσει τη νύχτα, από τότε που παντρευτήκαμε, για να αφοσιωθεί στο σπίτι μας. Από τότε, όμως, που κάναμε τα δίδυμα, τα οικονομικά μας στένεψαν και έτσι πέρσι, αποφασίσαμε να πηγαίνει κάποια βράδια στο μαγαζί να τραγουδάει, κυρίως Πάσχα, Χριστούγεννα και σε κανένα γάμο. Ένα βράδυ που γύριζε από το μαγαζί σκοτώθηκε, σε μια στροφή έχασε τον έλεγχο είπαν (δάκρυα).

–Από τότε πως είναι η καθημερινότητά σου;

-Στον αυτόματο. Ξέρεις τι είναι να χαιρετάς τον άνθρωπό σου στην πόρτα, να τον φιλάς, να του λες σ’ αγαπώ και μετά από 5 ώρες να σε παίρνουν τηλέφωνο να σου λένε να πας να αναγνωρίσεις το πτώμα του; Να σου λένε πως δεν θα ξανάρθει σπίτι, δεν θα ξαναμυρίσεις τα μαλλιά του, δεν θα αγκαλιάσει ξανά τα παιδιά του;

-Τα παιδιά; Τι είπες στα παιδιά;

-Ότι η μαμά τους έπρεπε να φύγει να πάει ταξίδι για δουλειά. Πήγαμε και σε ψυχολόγο μας είπε ότι έπρεπε να τους πω την αλήθεια. Μετά τους είπα τα πάντα. Τα μεγάλα τα πήγα στην κηδεία μαζί μου.

Πως τα καταφέρνει ένας μόνος πατέρας, η δύναμη του Ηλία

-Με τα παιδιά σε βοηθάει κανείς; Πώς συνδυάζεις και τη δουλειά μαζί που είναι τόσο απαιτητική όλη μέρα στον δρόμο;

-Οι γονείς μου έχουν πεθάνει και τα πεθερικά μου ζουν σε χωριό. Ήρθαν οι άνθρωποι, στην αρχή, βοήθησαν, να φέτος το καλοκαίρι θα τα πάω να κάνουν μπάνια. Αλλά δεν μπορούν να μετακομίσουν στην Αθήνα. Μια γειτόνισσα με βοηθάει με τα παιδιά, τα παίρνει από τα σχολεία, τα διαβάζει τα ταΐζει, με αμοιβή εννοείται. Κάποιες φορές, επειδή και εγώ δεν μπορώ να δίνω συνέχεια λεφτά ή αν η γειτόνισσα καμιά μέρα δεν μπορεί, τα παίρνω μαζί μου στο φορτηγό και κάνουν τα μαθήματά τους στην Εθνική ή κοιμούνται μέχρι να φτάσουμε. Έχω κάνει Αθήνα Καλαμπάκα με τα μικρά να κοιμούνται πίσω και τα μεγάλα να διαβάζουν μαθηματικά και να μαθαίνουμε πρόσθεση και αφαίρεση στο δρόμο, με τα ρέστα από τα διόδια. Μόνο αυτά έχω στον κόσμο πια, δεν μπορώ να αφήσω το φορτηγό να μείνουν νηστικά.

-Τη σκέφτεσαι τη γυναίκα σου; Ή δεν προλαβαίνεις με τόσο τρέξιμο;

-Αν τη σκέφτομαι λέει; Κάθε μέρα, κάθε λεπτό. Ακόμα δεν έχω προλάβει να πενθήσω όπως θέλω, αλλά την αγαπώ και μου λείπει και κάποιες φορές τα βράδια που βάζω τα παιδιά για ύπνο, κλαίω ή μέσα στο φορτηγό αν ακούσω κανένα τραγούδι και τη θυμηθώ, θα φορέσω γυαλιά ηλίου για να μην με δουν να κλαίω και στενοχωριούνται.

-Ηλία μου, δεν θέλω να σε φορτίσω άλλο συναισθηματικά, ήδη μας είπες πάρα πολλά. Ένα μήνυμα για τους μονογονείς της σελίδας μας αν θέλεις να δώσεις….

-Να αγκαλιάζουν τους ανθρώπους τους και να τους φέρονται σαν είναι η τελευταία φορά που τους βλέπουν. Γιατί τελικά μπορεί να είναι…

Κλείνοντας, ο πατέρας αυτός μας συγκίνησε όλους. Έχει αναλάβει δύσκολο χρέος μόνος του και δεν τα παράτησε ούτε στιγμή! Είναι πρότυπο αγάπης και γονιού!

Για περισσότερα Αφιερώματα εδώ:

Μόνο υπερηφάνεια: Η ελληνική ιδιοφυΐα από την Μαγνησία που κατακτάει το MIT

Μόνο συγκίνηση: Ένα παιδί είναι ο «λόγος» που ο Σκλαβενίτης δεν λειτουργεί τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ