Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Τα φτωχικά χρόνια, η γνωριμία και ο γάμος με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και τα πέντε παιδιά

Μαρία Βαρδινογιάννη: Η γνωριμία, ο έρωτας και ο γάμος με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, η οικογένειά της, τα πέντε παιδιά και τα εγγόνια της.
μαριάννα-βαρδινογιάννη-τα-φτωχικά-χρ-177674

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο κενό στον κόσμο της φιλανθρωπίας. Μία γυναίκα με αστείρευτη θέληση και αγάπη για τον άνθρωπο, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην στήριξη των συνανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε μιλήσει στην Μαρία Λεμονιά , σε μία σπάνια εξομολόγηση. Εκεί, μοιράστηκε με το κοινό άγνωστες ιστορίες από τη ζωή της,

Στην εν λόγω εξομολόγηση, εκείνη είχε μιλήσει για τη γνωριμία της με τον σύζυγό της, την οικογένειά της, τα πέντε παιδιά και τα εγγόνια της.

Η ερωτική ιστορία της Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον σύζυγό της

«Γνώρισα τον σύζυγό μου, Βαρδή σε πολύ νεαρή ηλικία. Εγώ ήμουν ακόμα μαθήτρια και εκείνος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Παντρευτήκαμε μερικά χρόνια αργότερα, όμως από την πρώτη στιγμή νιώσαμε και οι δύο πως ο δρόμος της ζωής μας θα ήταν κοινός. Ξεκινήσαμε την οικογένειά μας σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Φυσικά τότε δεν μπορούσα να φανταστώ τα όσα θα ακολουθούσαν, που άλλαξαν μεν την εικόνα της ζωής μας, αλλά ποτέ την ουσία της: το μεγάλωμα των πέντε παιδιών μας, και με τους δυο μας πάντα δίπλα τους, η εξορία του Βαρδή στην Αμοργό κατά την περίοδο της δικτατορίας. Αμέτρητες στιγμές όμορφες αλλά και στιγμές δύσκολες, όπως άλλωστε στη ζωή κάθε ανθρώπου. Στιγμές όμως που έκαναν την αγάπη μας ακόμα πιο ουσιαστική κι εμάς δυνατότερους ανθρώπους, μοναδικά δεμένους» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Οι δυο τους πέρασαν πολλά μαζί στην πορεία των χρόνων, εύκολα και δύσκολα. Στην ίδια συνέντευξη η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε αναφερθεί και στην πιο δυσκολότερη στιγμή αυτής της κοινής τους πορείας, όταν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης έφυγε εξόριστος στην Αμοργό.

«Πολύ έντονα θυμάμαι την περίοδο της εξορίας του Βαρδή στην Αμοργό. Τότε είχαμε ήδη αποκτήσει τα τρία μας παιδιά με το τρίτο νεογέννητο στην κούνια. Ένιωθα την καρδιά μου κομμένη στα δύο: ανάμεσα στον άντρα που λάτρευα και στα παιδιά μου που ήταν το κέντρο της ζωής μου. Παίρνοντας ένα καΐκι μέσα στον χειμώνα, πήγα στην Αμοργό με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μας. Μέναμε σε ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, πλημμυρισμένοι όμως από την αγάπη και τη συμπαράσταση των κατοίκων της Αμοργού. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ… Κάθε μέρα έβρισκα στο παράθυρό μας πότε ένα μπουκάλι γάλα, πότε δύο αυγά, ένα ζεστό ψωμί… Η αγάπη τους ήταν βάλσαμο στην ψυχή μας».

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στον κόσμο. Η κληρονομιά της θα μείνει ζωντανή μέσα από το έργο και τις δράσεις της, που ενέπνευσαν και βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ