Ο Μάγκας με το τρίκυκλο: Ο ρόλος του Σταύρου που αγάπησε το κοινό.

Ο Μάγκας με το τρίκυκλο ήρθε 6η ανάμεσα σε 64 ταινίες και έκοψε 163.910 εισιτήρια. Ο λόγος του Σταύρου Παράβα που λάτρεψε το κοινό
ο-μάγκας-με-το-τρίκυκλο-ο-ρόλος-του-στα-60259

Ο Μάγκας με το τρίκυκλο ήρθε 6η ανάμεσα σε 64 ταινίες και έκοψε 163.910 εισιτήρια

Βρισκόμαστε αρχές της δεκαετίας του 1970, στα χρόνια που ο ερωτισμός, οι σεξοβόμβες και το γυμνό είναι παντού, στο σινεμά, στα περιοδικά, στα τραγούδια και στο θέατρο, είναι το ρεύμα της εποχής.

Στις 24 Ιανουαρίου 1972, έχει πρεμιέρα στο σινεμά Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσας που θα κάνει εισπράξεις 248.711 εισιτήρια στην πρώτη προβολή. Ο Γιάννης Δαλιανίδης αποφασίζει να βγάλει και δεύτερο μιούζικαλ σύντομα στις αίθουσες με τον ίδιο πρωταγωνιστή και θυμάται “Το σεξ και πώς να το αποκτήσετε”. Το επόμενο μιούζικαλ είναι έτοιμο! Αλλάζει τον τίτλο, το λέει ο μάγκας με το τρίκυκλο και ολόκληρη τη θεατρική διανομή.

Αλλάζει το θεατρικό και γίνεται ο μάγκας με το τρίκυκλο

Με πρωταγωνιστή τον Σταύρο Παράβα και δίπλα του η Μάρθα Καραγιάννη (αντί για την Δέσποινα Στυλιανοπούλου) -η εμφάνισή της ενισχύεται και με έξτρα χορευτικά νούμερα στην ταινία- η Τόνια Καζιάνη (αντί για την Ζωή Λάσκαρη), ο Κώστας Ρηγόπουλος (αντί για τον Χρόνη Εξαρχάκο) και ο Βασίλης Τσιβιλίκας (αντί για τον Βαγγέλη Σειληνό). Ο Γιάννης Δαλιανίδης για να δυναμώσει το καστ, προσθέτει και τον Διονύση Παπαγιανόπουλο.

Ο μάγκας με το τρίκυκλο: Το σενάριο της ταινίας

Μια νεαρή κοπέλα, η Δέσποινα, αν και έχει μια ταβέρνα μαζί με την αδελφή της Νίτσα, δέχεται να εργαστεί στη διαφημιστική εταιρεία που διευθύνει η Τόνια, έστω και σαν καθαρίστρια, με σκοπό κάποια στιγμή να γίνει φωτομοντέλο. Η Τόνια μαζί με τον υπάλληλό της, Κώστα, θα επισκεφτούν την ταβέρνα της Δέσποινας.

Εκεί θα τους κάνει εντύπωση, η άξεστη συμπεριφορά του μάγκα της περιοχής, του Σταύρου. Η Τόνια προσλαμβάνει τον Σταύρο και προσπαθεί να τον εξευγενίσει στην εμφάνιση και στους τρόπους. Με όλα αυτά, το ειδύλλιο δεν αργεί να αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Ο Φίλιππος Νικολάου που ήταν ζευγάρι στη ζωή τότε με την Γιούλη Σταμουλάκη και στις μεγάλες του δόξες, εμφανίζεται με τα τραγούδια Έχουμε όνειρα πολλά, Με βρήκε ο ήλιος, Πόρτα του Γενάρη του Μίμη Πλέσσα που έχει γράψει και τη μουσική της ταινίας. Δύο τραγούδια το “Άπλωσε το χέρι σου” και το “Χιλιάδες γυναίκες” ερμηνεύει ο Σταύρος Παράβας

. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 9 Οκτωβρίου 1972 και έκοψε 163.910 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 64 ταινίες. Είναι έγχρωμη και προβάλλεται πολύ συχνά από την τηλεόραση.

Ο μάγκας με το τρίκυκλο: Η τελευταία ταινία της Μάρθας με τον Φίνο

Ο μάγκας με το τρίκυκλο ήταν η τελευταία ταινία της Μάρθας Καραγιάννη στη Φίνος Φιλμ και το δέκατο μιούζικαλ που πρωταγωνίστησε (όλα σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη). Συνολικά η Μάρθα Καραγιάννη έπαιξε σε 19 ταινίες στη Φίνος Φιλμ.

Η Τόνια Καζιάνη αν και πρωτόπαιξε το 1966 στον κινηματογράφο (στην ταινία 5.000 ψέμματα της Φίνος Φιλμ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου) πρωταγωνίστησε μόνο σε δέκα ταινίες μέχρι το 1984 (από αυτές οι τέσσερις ήταν της Φίνος Φιλμ). Μετά το Μάγκα με το τρίκυκλο, έπαιξε στην τελευταία ταινία της Φίνος Φιλμ “Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται” το 1977.

Ο μάγκας με το τρίκυκλο ήταν και η τελευταία ταινία της χρυσής εποχής του κινηματογράφου και για τον Σταύρο Παράβα, που θα επιστρέψει κινηματογραφικά το 1980.

Όμως ο ρόλος του  Σταύρου, του μάγκα με το τρίκυκλο που “εκτελούνται μεταφοραί”, θα τον σημαδέψει και θα τον ακολουθεί πάντα, αφού το κοινό τον λάτρεψε μέσα από αυτό τον ρόλο και τον ταύτισε με τον μάγκα με τη χρυσή καρδιά.

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ