Μόνο συγκίνηση: Ένα παιδί είναι ο «λόγος» που ο Σκλαβενίτης δεν λειτουργεί τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ

μόνο-συγκίνηση-ένα-παιδί-είναι-ο-λόγο-178862

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος επιχειρηματίας, Στέλιος Σκλαβενίτης. Στο τελευταίο αντίο για τον επιχειρηματία, μαθεύτηκε ο λόγος που τα σούπερμαρκετ Σκλαβενίτη δεν λειτουργούν τις Κυριακές.

Ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση μας υπενθύμιζει την ανθρωπιά και το όραμα πίσω από την επιχείρηση.

Ο λόγος που ειπώθηκε στην εξόδιο ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη τον Απρίλιο του 2018 σε επικήδειο που εκφωνήθηκε από συνεργάτη του Ομίλου.

Ο λόγος που δεν ανοίγει ο Σκλαβενίτης τις Κυριακές

«Κυριακή 1η Απριλίου. Ποιος δεν θα ευχόταν αυτό το άσχημο νέο να ήταν μία κακοήθεια της ημέρας. Αυτό θέλαμε να πιστέψουμε όλοι. Μας γέλασες φίλε Στέλιο. Ήθελες να κάνεις πάλι κάτι που εμείς δεν περιμέναμε. (…)

Σήμερα έχεις καταφέρει να κάνεις το βάρος ασήκωτο καθώς μοναδική πυξίδα στη ζωή σου ήταν η δικαιοσύνη. ”Να γίνει αυτό που είναι σωστό”, αυτό έλεγες πάντα, και πάντα με μία καθηλωτική απλότητα.

Πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να βρεις στον τόπο μας τον συνδυασμό μίας πετυχημένης επιχειρηματικής πορείας να συμβαδίζει με την ταπεινότητα, την ηθική, την ευγένεια και κυρίως την αγάπη για τον άνθρωπο. (…)

 

Η ανθρώπινη ιστορία πίσω από την απόφαση του Σκλαβενίτη

Η απόφαση του ”δεν ανοίγουμε τις Κυριακές”. Ποιος ξέρει την ανθρώπινη ιστορία πίσω από αυτή την απόφαση; Ζητώ συγνώμη που μοιράζομαι το μυστικό σου. Σκεφτόσουν μαζί με τα αδέλφια σου τι θα κάνατε.

Δεν είχατε αποφασίσει και βγαίνοντας από το γραφείο σου άκουσες το μικρό παιδί ενός στελέχους σου να λέει ”γιατί μαμά λες ότι είναι καλό αφεντικό ο Σκλαβενίτης αφού την Κυριακή δεν θα είσαι σπίτι μας”. Σου πήρε μόνο ένα λεπτό να γυρίσεις πίσω στο γραφείο σου και να πάρετε αμέσως την απόφαση σας. ”Δεν ανοίγουμε”».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ