“Εμένα θα με σέβεσαι, ακούς;”: Η συμβουλή εκπαιδευτικού στους γονείς για το πως κερδίζεται ο σεβασμός του παιδιού

εμένα-θα-με-σέβεσαι-ακούς-η-συμβου-181199

Σε κάθε ελληνικό σπίτι έχει ακουστεί η φράση “εμένα θα με σέβεσαι, ακούς;” από τους γονείς στα παιδιά. Ωστόσο ο σεβασμός δεν κερδίζεται με φωνές, αντιθέτως αυτό θα φοβίσει το παιδί. Αυτό που θα κάνει ένα παιδί να σεβαστεί έναν ενήλικα είναι να τον δει να ελέγχει τα συναισθήματα του και να έχει τον έλεγχο της κατάστασης σε κάθε αναποδιά.

Για αυτό το θέμα μίλησε και ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης μέσα από μια ανάρτηση, περιγράφοντας ένα περιστατικό που του συνέβη με ένα παιδί στο σχολείο.

Γονείς: Η συμβουλή του εκπαιδευτικού Μάριου Μάζαρη για τον σεβασμό

Γονείς: Η λύση βρίσκεται στην ψυχραιμία

“Είναι εύκολο να κρατάς την ψυχραιμία σου; Κι ο σεβασμός πώς κερδίζεται; Αυτή η ανάρτηση ίσως δεν έχει νόημα ύπαρξης, ακριβώς γιατί δεν είναι όλα στο χέρι μας. Ο χαρακτήρας ενός παιδιού και η συμπεριφορά του δεν είναι πάντα δική μας ευθύνη και υπόθεση ή κι αν είναι δεν είναι κάτι που μπορούμε να προβλέψουμε ανά πάσα στιγμή. Τι κάνουμε τη στιγμή που ο έλεγχος χάνεται; Πώς επιβάλουμε την τάξη; Με φωνή, με τιμωρία, με ηρεμία;”, έγραψε.

Όπως πρόσθεσε: “Κι ο σεβασμός τελικά; Τον εμπνέουμε, τον απαιτούμε, τον ζητάμε; Σας είπα, δύσκολα θέματα, εγώ μόνο ψυχραιμία συστήνω και μην τα παίρνουμε όλα προσωπικά”.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Χωρίζουν μέσα στο 2024: Δυστυχώς, για αυτά τα 3 ζώδια έρχεται το τέλος της σχέσης τους

Βαθιά υπόκλιση: Έλληνας γιατρός «διέλυσε» τον καρκίνο σε τελικό στάδιο και έσωσε γυναίκα που είχε 3 μήνες ζωής

Δέος και συγκίνηση: Τότε που η Σμύρνη ήταν η ωραιότερη πόλη του κόσμου, μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ