Βαθιά υπόκλιση: Έλληνας γιατρός «διέλυσε» τον καρκίνο σε τελικό στάδιο και έσωσε γυναίκα που είχε 3 μήνες ζωής

Έλληνας γιατρός διέλυσε τον καρκίνο και έσωσε μια γυναίκα που ήταν στο τελικό στάδιο της νόσου και είχε ετοιμαστεί για το αναπόφευκτο.
βαθιά-υπόκλιση-έλληνας-γιατρός-διέλ-181055

Οι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, υπό την ηγεσία του Στίβεν Ρόζενμπεργκ και με τη σημαντική συνεισφορά του Έλληνα γιατρού Νικόλαου Ζαχαράκη, προέβησαν σε σημαντική ανακάλυψη: αναδείχθηκε η δυνατότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει τον καρκίνο του μαστού, ακόμη και σε προχωρημένα στάδια με πολλαπλές μεταστάσεις. Αυτό το επαναστατικό εύρημα ανοίγει νέους ορίζοντες στη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου, δίνοντας ελπίδα σε πολλές γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτήν τη σοβαρή πάθηση.

Η θεραπεία που αναπτύχθηκε έφερε ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, ακόμα και σε περιπτώσεις προχωρημένης νόσου με πολλαπλές μεταστάσεις. Μια γυναίκα που ήταν στο τελικό στάδιο της νόσου και είχε ετοιμαστεί για το αναπόφευκτο, βρέθηκε μετά από δύο χρόνια χωρίς κανένα ίχνος καρκίνου στο σώμα της. Η θεραπεία περιλάμβανε την απομόνωση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος από τον όγκο και την αφαίρεση του ίδιου του όγκου από την ασθενή, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην θεραπεία του καρκίνου.

Νίκος Ζαχαράκης: Ο Έλληνας επιστήμονας που “νίκησε” τον καρκίνο

Τα κύτταρα αυτά εξετάστηκαν στο εργαστήριο και αυτά που φάνηκαν να αναγνωρίζουν μεταλλάξεις τα πολλαπλασίασαν και τα έδωσαν πίσω στην ασθενή, με σκοπό να πολεμήσουν τα «κακά» κύτταρα. Αυτή η ασθενής είχε δεχθεί πολλές θεραπείες αλλά καμία δεν είχε διάρκεια. Με τη νέα θεραπεία, όλες οι μεταστάσεις εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες και πλέον μετά από σχεδόν δύο χρόνια παραμένει χωρίς ίχνος καρκίνου στο σώμα της.

Είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει κάτι τέτοιο, γι’ αυτό χαιρετίστηκε ως αξιοθαύμαστο επίτευγμα, παρότι προς το παρόν η θεραπεία έχει δοκιμασθεί με απόλυτη επιτυχία σε μία μόνο ασθενή. Πρόκειται λοιπόν για μια πειραματική θεραπεία, αλλά μπορεί μελλοντικά να φέρει επανάσταση στη θεραπεία όλων των καρκίνων, σύμφωνα με τους επιστήμονες. «Ξέρουμε τον εχθρό και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη τακτική για να νικήσουμε τον καρκίνο» δήλωσε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Νικόλαος Ζαχαράκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα 

Το γιατροσόφι για κάθε νόσο: Το φαρμακευτικό βοτάνι κήπου που ηρεμεί και ανακουφίζει τον πόνο

Το ταπεινό μυρωδικό που προστατεύει από υπέρταση και καρκίνο του παχέος εντέρου

Καρκίνος: Φόβοι για ευρωπαϊκή «επιδημία» την επόμενη δεκαετία

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ