Η συμβουλή παιδίατρου για τους γονείς: “Λάθος να αφήνουμε τα παιδιά 2-3 μέρες με πυρετό χωρίς να μιλήσουμε με τον γιατρό”

η-συμβουλή-παιδίατρου-για-τους-γονείς-180533

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μίλησε στην εκπομπή ‘Πρωινό Μας’ με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά του στρεπτόκοκκου στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο παιδίατρος μίλησε για τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχουν οι γονείς αλλά και σε τι να δώσουν προτεραιότητα αν τα παιδιά κάνουν πυρετό.

Γονείς: Η συμβουλή του παιδιάτρου, Σπύρου Μαζάνη για τον στρεπτόκοκκο

Όπως είπε ο παιδίατρος, ο στρεπτόκοκκος είναι πολύ μεταδοτικός: “Κάθε στενή επαφή πρέπει να επιτηρείται για τριάντα μέρες” ενώ εξήγησε ότι είναι μια νόσος που οι γιατροί βλέπουν καθημερινά. “Είναι ένα συνηθισμένο μικρόβιο. Μπορεί να προκαλέσει αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, ωτίτιδες, πνευμονία και γαστρεντερίτιδα”.

“Ο στρεπτόκοκκος είναι ύπολυος, γιατί ξεκινάει με συμπτώματα μιας απλής ίωσης, αλλά μπορεί να εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε κάτι πολύ σοβαρό και να απειληθεί η ζωή του παιδιού”, λέει ο γιατρός. “Δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε την εικόνα του παιδιού όταν έχει πυρετό, γιατί πολύ γρήγορα μπορεί να εξελιχθεί. Εάν εγκαίρως πάμε στον γιατρό και χορηγήσει αντιβίωση, το παιδί θα θεραπευτεί”.

Γονείς: Όσα είπε ο παιδίατρος για τον στρεπτόκοκκο

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα:

Διαβάστε επίσης

Συγκίνηση με τυφλό ελαφάκι: Ένα μικρό αγόρι το βοηθάει κάθε μέρα να βρει τροφή και είναι πάντα δίπλα του

Η ορμόνη του στρες που λίγοι γνωρίζουν: Η ανεπάρκεια της στον οργανισμό συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση

Παραδοσιακή Φανουρόπιτα: Η συνταγή για να γίνει αφράτη και μοσχομυριστή – Μεγάλη η χάρη του Αγίου

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ