Σπύρος Μπιμπίλας: «Η βάπτιση είναι εξαναγκασμός, παίρνεις το παιδί και του λες “εγώ αποφασίζω ότι θα είσαι Χριστιανός”»

σπύρος-μπιμπίλας-η-βάπτιση-είναι-εξα-178845

Μια συνέντευξη που προκαλεί αντιδράσεις και συζητήσεις, είναι αυτή που παραχώρησε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Σε αυτήν, αποκάλυψε τις σκέψεις του για το τέλος της ζωής και το μυστήριο της βάπτισης.

Ωστόσο, οι πιο συζητημένες δηλώσεις του ήταν αυτές που αφορούσαν τη θρησκεία και τη βάπτιση. Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε ότι είναι άθρησκος και δεν πιστεύει στον Θεό, καθώς και την άποψή του για την βάπτιση.

Σπύρος Μπιμπίλας: «Θέλω να χαθώ μέσα στη θάλασσα, να μην υπάρχει κηδεία και να χαθώ σε ένα μεγάλο ταξίδι»

Μια άποψη που έχει διχάσει το διαδίκτυο και έχει προκαλέσει εκατοντάδες σχόλια.

«Θέλω να χαθώ μέσα στη θάλασσα, να μην υπάρχει κηδεία και να χαθώ σε ένα μεγάλο ταξίδι. Θα ήθελα τα νεκροταφεία να γίνουν δάση μέσα στις πόλεις και όλοι να έχουμε τη στάχτη των δικών μας στα σπίτια μας ή να την βάζουμε εκεί που θα θέλει ο κάθε άνθρωπος. Δεν είναι μακάβριο, το ίδιο μακάβριο είναι να τρώνε τα σκουλήκια τους ανθρώπους.

Μια πικρή μου στιγμή στο θέατρο ήταν όταν άκουσα με τα αφτιά μου να λέει στον παραγωγό «κόψτε του τις σκηνές».

Η θρησκεία στη ζωή του Σπύρου Μπιμπίλα

Είμαι άθρησκος, δεν πιστεύω καθόλου στον Θεό. Αν και είμαι πάρα πολύ ρομαντικός άνθρωπος, δεν πιστεύω στα μεταθανάτια.

Η βάπτιση είναι ένας βιασμός. Παίρνεις το μικρό παιδί και του λες «Εγώ σε βαφτίζω και εγώ αποφασίζω ότι θα είσαι Χριστιανός». Τι λες; Εγώ μπορεί μεγαλώνοντας να θέλω να γίνω κάτι άλλο, γιατί εσύ με βάφτισες Χριστιανό; Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να πιστεύει στη θρησκεία του ή στην αθρησκεία του».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ