Μόνο θαυμασμός: H Lucy Martin είναι ο πρώτος άνθρωπος με εμφανή αναπηρία που παρουσίασε δελτίο καιρού στο BBC

μόνο-θαυμασμός-h-lucy-martin-είναι-ο-πρώτος-άνθρω-179075

Η 29χρονη  Lucy Martin κατέκτησε την καρδιά μας με το σθένος της και με την εκπληκτική της αφοσίωση στην επαγγελματική της πορεία.

Στην ηλικία των 42, έχοντας πολλές εμπειρίες στην τηλεόραση, η πρώτη μου σκέψη όταν είδα την Lucy στο BBC ήταν: «Τι πρωτότυπη επιλογή για παρουσιάστρια!” Και αυτή είναι μόλις η αρχή μιας συναρπαστικής ιστορίας. Πραγματικά, δεν θυμάμαι να έχω δει έστω και άνθρωπο με μια προσωρινή αναπηρία, να έχει στραμπουλήξει ένα χέρι ας πούμε και να είναι με επίδεσμο να παρουσιάζει ένα δελτίο καιρού»

Η ιστορία της Lucy Martin και η εργασία της στο BBC

Η Lucy, γεννημένη με ένα μισό δεξί χέρι, δεν επέτρεψε σε αυτή την αναπηρία να την εμποδίσει. Αντίθετα, από μικρή ήταν ενεργή και εξίσου ικανή με τους υπόλοιπους. Έχοντας πτυχίο στη γεωγραφία, δεν φοβήθηκε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Το BBC αποτέλεσε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική της πορεία και μια ευκαιρία να αποδείξει την αξία της.

Η Lucy Martin λοιπόν δουλεύει από το 2015 στο BBC, αφού απάντησε σε μια αγγελία για “ανθρώπους με αναπηρία που ενδιαφέρονται για την μετεωρολογία και το περιβάλλον”.

Γεννήθηκε με μισό δεξί χέρι, αλλά δεν αισθάνθηκε να την εμποδίζει σε κάτι. Από μικρή έκανε ότι και τα άλλα παιδιά της ηλικίας της και μάλιστα, στο νηπιαγωγείο, βοηθούσε άλλους συμμαθητές της να δέσουν τα κορδόνια τους ή να κόψουν το φαγητό τους.

Οι γονείς της προσπαθήσανε 2 φορές να της βάλουνε προσθετικό χέρι, αλλά το άφησε και τις δύο γιατί το θεώρησε άβολο, βαρύ και αχρείαστο. Είχε πτυχίο στην γεωγραφία και μόλις έμαθε για την θέση στο BBC έκανε αμέσως αίτηση, θεωρώντας όμως ότι θα καταλήξει να δουλεύει σε ένα γραφείο. Τελικά η αναπηρία της ήταν αυτό που της έδωσε μια περιζήτητη και θεωρητικά απίθανη θέση.

Για την ιστορία, όταν είχε βγει η αγγελία του BBC, είχε κατηγορηθεί ότι “τερμάτιζε την πολιτική ορθότητα” καθώς δεν ξεκαθάριζε κάποιο τυπικό προσόν για τη θέση, παρά μόνο την αναπηρία. Το BBC είχε αμυνθεί, δηλώνοντας ότι η θέση που πρόσφερε ήταν για εκπαίδευση και δεν θα οδηγούσε σίγουρα στη θέση του παρουσιαστή

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ