Τσατραφύλλιας: «Διήμερη μεταβολή του καιρού με λασποβροχές, πτώση της θερμοκρασίας κι αφρικανική σκόνη»

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα από αύριο.
τσατραφύλλιας-διήμερη-μεταβολή-του-191742

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο. Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη θα πλήξουν την Ελλάδα από αύριο, Πέμπτη 9/5, έως και την Παρασκευή 10/5, με πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Ο καιρός 9 με 11 Μαΐου

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα φέρνει λασποβροχές και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι 10 βαθμούς το επόμενο διήμερο.

Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 9/5:

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, πιο ισχυρές σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Εύβοια, Δυτική Κρήτη.

– Πτώση θερμοκρασίας 4-5 βαθμούς

Αφρικανική σκόνη από την Πελοπόννησο και νοτιότερα.

Παρασκευή 10/5:

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές πιο ισχυρές σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο, Νότιες Κυκλάδες και Κρήτη.

Πτώση θερμοκρασίας 5-6 βαθμούς

Βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Αφρικανική σκόνη στα ανατολικά.

Από το Σάββατο, 11/05, σταδιακή βελτίωση

Τσατραφύλλιας

Τσατραφύλλιας: Κύμα κακοκαιρίας έως και το Σάββατο – Λασποβροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και βροχές. Μας ενημερώνει ο μετεωρολόγος του ALPHA κύριος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Το επόμενο διήμερο θα ‘χουμε και σκόνη, θα ‘χουμε καταιγίδες, θα ‘χουμε και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Ξεκινάει από αύριο αυτή η μεταβολή του καιρού. Αύριο θα ‘χουμε αρκετές βροχές, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα. Στα νησιά θα ‘ναι καλός ο καιρός.

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα επηρεάσει, κυρίως, τις ανατολικότερες περιοχές. Θα βρέξει και στην Αθήνα την Παρασκευή, όχι, όμως, έντονα. Πιο πολλές βροχές θα ‘χουμε στην Εύβοια, στη Θεσσαλία, αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία.

Εκτός από τις βροχές, που θα αρχίσουν να εκτονώνονται το Σάββατο, θα ‘χουμε και σκόνη. Από αύριο θα ‘χουμε σκόνη, κυρίως, στις περισσότερες περιοχές, πιο πολλές, όμως, στη Θεσσαλία και νοτιότερα. Η σκόνη θα μας απασχολήσει και την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές. Θ’ αρχίσει να φεύγει από το Σάββατο και μετά».

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, γι’ αυτήν τη διήμερη μεταβολή θα είναι:

– Βροχές και καταιγίδες (πιο πολύ στη Βόρεια Ελλάδα)

– Αφρικανική σκόνη

– Πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα είναι εντυπωσιακή. 8-9 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία σε σχέση με σήμερα, μέχρι και την παρασκευή

– Ισχυροί βοριάδες, οι οποίοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ την Παρασκευή στο Αιγαίο.

«Θα ‘χουμε βοριάδες στα Κεντρικά και Βόρεια τμήματα της επικράτειας. Άρα εκεί δεν θα ‘χουμε πολλή σκόνη. Στις νοτιότερες περιοχές, όμως, θα πνέουν νοτιάδες, οι οποίοι θα κουβαλήσουν και τη σκόνη. Σε περιοχές από την Πελοπόννησο και νοτιότερα, οι συγκεντρώσεις θα ‘ναι αυξημένες στο επόμενο διήμερο».

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024 σύμφωνα με τη Ματίνα Μπέρου

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα Δυτικά και σταδιακά σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει τους 22-25 βαθμούς.

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14-22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13-23 βαθμούς.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Δημήτρης Κόκοτας: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του – «Υπάρχει αισιοδοξία»

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία σε λίγες ώρες και μετά καύσωνας – Πότε και που θα «χτυπήσει»

Αυτές οι γυναίκες του ζωδιακού προτιμούν τους νεότερους άνδρες

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ