Καιρός – Αρναούτογλου: «Επιτέλους καθάρισε η ατμόσφαιρα της χώρας μας από την ενοχλητική σκόνη»

Ο Σάκης Αρναούτογλου στο σημερινό δελτίο για τον καιρό σχολίασε την αφρικανική σκόνη και τον διαφορετικό χειμώνα σε βόρεια και νότια Ευρώπη
καιρός-αρναούτογλου-επιτέλους-καθ-182693

Ο Σάκης Αρναούτογλου στο σημερινό δελτίο για τον καιρό σχολίασε τόσο την αφρικανική σκόνη, όσο και τον διαφορετικό χειμώνα που είχαμε φέτος σε βόρεια και νότια Ευρώπη.

«Επιτέλους καθάρισε η ατμόσφαιρα της χώρας μας από την ενοχλητική σκόνη και τη θολούρα των τελευταίων ημερών μαζί με την αυξημένη υγρασία. Είχαμε και έχουμε πολύ καλή διαύγεια κι ορατότητα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός σήμερα

Ανοιξιάτικο το σκηνικό και το επόμενο 24ωρο με λίγες αραιές συννεφιές, τις οποίες θα δούμε πού θα αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου.

Πολύ λίγες, ήταν αραιές οι συννεφιές, αρχικά, στα νοτιοανατολικά. Αραιές συννεφιές, κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως πριν από το μεσημέρι.

Καιρός – Αρναούτογλου: Πέμπτη, 4 Απριλίου

Την Πέμπτη, κάποιες αραιές συννεφιές προσπαθούν να κινηθούν προς την περιοχή μας. Και κάποια άλλα σύννεφα στα Βοριοανατολικά.

Όσον αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη φαίνεται ότι ο βροχερός καιρός θα διατηρηθεί όλες τις επόμενες ημέρες, κατά διαστήματα από την Πορτογαλία, Ισπανία, μέχρι και τα κεντροβόρεια τμήματα, Σκανδιναβία. Θα έχουμε και χιονοπτώσεις αρκετά χαμηλά, ακόμα και σε πεδινές, παραθαλάσσιες περιοχές. Τελείως διαφορετικό το σκηνικό εκεί του καιρού.

Φέτος, πραγματικά ήταν ένας εντυπωσιακός χειμώνας, πολύ διαφορετικός μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ευρώπης. Όχι ότι δεν είναι τις περισσότερες φορές, αλλά στη Σκανδιναβία πραγματικά ο χειμώνας ήταν δριμύς με πυκνές χιονοπτώσεις και πολύ κρύο.

Καιρός - Αρναούτογλου

Και η άνοιξη προσπαθεί να έρθει στα πατήματα του χειμώνα. Όχι, με τόσο κρύο. Πάλι, όμως, με βροχές και χιόνια αρκετά. Χαμηλότερες θερμοκρασίες από ότι στην υπόλοιπη κυρίως νοτιοανατολική Ευρώπη που έχουμε σχεδόν καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύκτιων ωρών, αραιές συννεφιές θα αναπτυχθούν από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Μόνο αναγνωριστική πτήση θα είναι αυτή από αυτά τα σύννεφα και όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες θα έχουμε πολύ λίγα σύννεφα, τοπικά αυξημένα».

Δείτε το δελτίο καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου

Εκατοντάδες μηνιαία ρεκόρ θερμοκρασίας καταρρίφθηκαν σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, ενώ σε κάποιες χώρες καταγράφηκε και ρεκόρ θερμοκρασίας σε εθνικό επίπεδο για τον μήνα Μάρτιο, κατά τόπους έως και 15-18°C πάνω από την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη – Που πέφτει η θερμοκρασία, σε ποιες περιοχές θα είναι 10 μέρες «καλοκαίρι»

Καιρός: Ο καθηγητής Ζερεφός προειδοποιεί – «Πρέπει να προετοιμαστούμε, έρχονται ακραία φαινόμενα»

Μαρουσάκης: «Τρελάθηκε» ο καιρός – Έρχεται αφύσικη ζέστη με 30άρια και αποπνικτικό σκηνικό με αφρικανική σκόνη

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ