Εμφανίστηκε σπάνιο τριπλό ουράνιο τόξο στο Γουδή: Η εξήγηση που έδωσε ο Θοδωρής Κολυδάς

Ένα τριπλό ουράνιο τόξο, που σπάνια κάνει την εμφάνιση του στον ουρανό, εντοπίστηκε στο Γουδή και απαθανατίστηκε με κάμερα.
εμφανίστηκε-σπάνιο-τριπλό-ουράνιο-τό-192993

Απίστευτο και πραγματικά σαγηνευτικό ήταν το τριπλό ουράνιο τόξο που έκανε την εμφάνιση του στο Γουδή και συγκεκριμένα στον χώρο του Ολυμπιακού Συγκροτήματος. Το σπάνιο φαινόμενο φωτογράφισε ο Vangelis Mouchakis και αργότερα το παρουσίασε με δική του ανάρτηση στο Χ, o Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος είναι διευθυντής της ΕΜΥ.

Όπως εξηγεί στη φωτογραφία φαίνεται πίσω ο Υμηττός , δηλαδή το τριπλό ουράνιο τόξο εμφανίστηκε νοτιοανατολικά και η ώρα ήταν 17:58 έως 18:02.

 

Τριπλό ουράνιο τόξο: H εξήγηση του φαινομένου από τον Θοδωρή Κολυδά

«Όλοι γνωρίζουμε οτι το ουράνιο τόξο είναι ένα οπτικό φαινόμενο το οποίο δημιουργείται από τη διάθλαση και την αντανάκλαση του φωτός στα σταγονίδια του νερού. Για να συμβεί αυτό πρέπει να έχουμε βροχή και ήλιο μαζί. Ο ήλιος πρέπει να βρίσκεται πίσω από εμάς και οι σταγόνες βροχής μπροστά μας. Σε περίπτωση που κάποιος βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού ή σε ένα ψηλό κτίριο μπορεί να δει και ολόκληρο τον κύκλο» σημειώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς «τα ουράνια τόξα τρίτης τάξης ή τριτοβάθμιας προέρχονται από τρεις αντανακλάσεις μέσα στο σταγονίδιο. Σε αντίθεση με τα πρωτεύοντα στα οποία το κόκκινο φως διαθλάται λιγότερο από το μπλε φως με αποτέλεσμα το κόκκινο να φαίνεται στο εξωτερικό χείλος και το μπλε στο εσωτερικό, και τα δευτερεύοντα τόξα όπου οι ακτίνες αντακακλώνται δύο φορέα μέσα στο σταγονίδιο με αποτέλεσμα λόγω της διπλής ανάκλασης η ένταση του τόξου να είναι μικρότερη και η σειρά του χώματος να αντιστρέφεται, στα τριτοβάθμια ουράνια τόξα οι ακτίνες αφήνουν το σταγονίδιο να κατευθύνεται μακριά από τον ήλιο.

Ως εκ τούτου για να δει κανείς ένα τριτογενές ουράνιο τόξο πρέπει να κοιτάξει προς τον ήλιο, ωστόσο σε μια ένταση μόνο στο ένα τέταρτο του πρωτεύοντος τόξου το έντονο ηλιακό φως κάνει το ουράνιο τόξο σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί όπως πολύ δύσκολα θα εντοπιστεί και στην παραπάνω φωτογραφία καθώς φαίνεται πολύ αχνά μετά από ανάλυση.

Δείτε σε βίντεο τι είναι τα τριπλά ουράνια τόξα:

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Η καλύτερη πίτσα στον κόσμο: Ναπολιτάνικη ή Σικαγιώτικη; Λεπτή ζύμη ή χοντρή ζύμη;

Νέα αστυνομική ταυτότητα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την έκδοση και την προθεσμία – Υποχρεωτική για όλους

Ψαχτείτε καλά: Αν έχετε ένα από αυτά τα τέσσερα 2ευρα, κερδίσατε το «λαχείο» και κάνατε την τύχη σας

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ