Αλλάζει απότομα ο καιρός: Έρχεται κύμα ζέστης – Οι πιο ζεστές μέρες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ο καιρός αλλάζει απότομα με το βροχερό σκηνικό να αλλάζει σε καλοκαιρινό καθώς έρχεται ένα κύμα ζέστης σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
αλλάζει-απότομα-ο-καιρός-έρχεται-κύμα-193066

Ο καιρός σήμερα στην χώρα αναμένεται να είναι αρκετά βροχερός. Ενώ από την Πέμπτη ένα κύμα ζέστης θα φέρει τον πρώτο καύσωνα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Άστατο το σκηνικό του καιρού σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κύμα ζέστης έρχεται, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την Πέμπτη το οποίο μαζί με την αφρικανική σκόνη θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο στα ύψη το Σαββατοκύριακο.

Καιρός: Η πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα θα είναι μία μέρα με άστατες καιρικές συνθήκες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα και αρκετές συννεφιές.

Το αίτιο είναι μία αστάθεια που προκύπτει πάνω από τη χώρα μας από τα βαρομετρικά χαμηλά της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Πρόκειται για μια οικογένεια βαρομετρικών χαμηλών τα οποία σιγά σιγά μετατοπίζονται προς τα ανατολικά βορειοανατολικά και θα μας δίνουν κατά περιόδους αυτόν τον άστατο καιρό μέχρι και την Πέμπτη και από Παρασκευή θα φέρουν κάποιες ποσότητες αφρικανικής σκόνης αλλά και σημαντική άνοδο του υδραργύρου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Καιρός: Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη περιορίζεται η αστάθεια σε ορεινές περιοχές της κεντρική και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και κατά κανονικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την Πέμπτη καλύτερες θα είναι οι καιρικές συνθήκες ωστόσο από το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε κάποιες συννεφιές οι οποίες θα δώσουν βροχές συνοδεία αφρικανικής σκόνης,.

Από Παρασκευή υποχωρεί η κακοκαιρία και πιο θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής έρχονται στη χώρα μας.

Σηκώνεται μια αρκετά θερμή αέρια μάζα η οποία θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο το Σαββατοκύριακο κοντά στους 33 με 3 βαθμούς και με έμφαση τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα.

Από Παρασκευή αλλά κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε αυτήν την μεταβολή του καιρού κυρίως σε Λαμία και Στερεά Ελλάδα.

Ευνοούν οι συνθήκες και την άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Καλές οι καιρικές συνθήκες για το Αιγαίο και προς το κεντρικό Αιγαίου με αρκετή ζέστη κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναφέρονται κυρίως στα πιο δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Πρόκειται για ένα ισχυρό κύμα ζέστης που θα αφορά κυρίως τη νότια και κεντρική Ελλάδα.

Τα βαρομετρικά χαμηλά δεν επιτρέπουν στην ουσία στο να κινηθεί εξολοκλήρου αυτή η αέρια μάζα πάνω από τη χώρα μας η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της υπόλοιπης εβδομάδας.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Βαρύ πένθος την Βάνα Μπάρμπα: Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της

Τα είπε όλα ο Αποστόλης Τότσικας: «Δεν ξέρω τι γίνεται με τα ζευγάρια στις μέρες μας, είναι πολύ εφήμερα»

Νέα δημοσκόπηση: Δεν χάνει ο Μητσοτάκης – δεν τραβάει ο Κασσελάκης

TAGS:
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ