Ανατροπή με τον καιρό: Πότε έρχεται κύμα καύσωνα – Η πόλη της Ελλάδας που θα «βράσει» σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο

Από τις καταιγίδες και τις βροχές σε λίγες ώρες ο καιρός θα θυμίσει Ιούλιο με το πρώτο κύμα καύσωνα να κάνει την εμφάνιση του
ανατροπή-με-τον-καιρό-πότε-έρχεται-κύμ-192924

Τις επόμενες ώρες το σκηνικό καιρού πρόκειται να θυμίσει βαθύ Ιούλιο. Από τις βροχές και τις καταιγίδες θα περάσουμε στον καλοκαίρι σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

Συγκεκριμένα μετά την Τετάρτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και μάλιστα… επικίνδυνα με αποκορύφωμα την Κυριακή, όπου στην Αθήνα το θερμόμετρο θα δείξει τους 36!

Σε αυτό το μήκος θα κινηθεί ο υδράργυρος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σταδιακά από την Κυριακή και μετά η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί και να φτάνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός: Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στο Facebook ανέλυσε το φαινόμενο του «υποτροπικού αεροχεύμαρρου» που θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αποκορύφωμα επτά περιοχές.

«Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος (ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα) φέρνει αξιόλογη ζέστη με διάρκεια, και σημαντικά ποσά αφρικανικής σκόνης στην περιοχής μας”.

Πιο αναλυτικά, η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας από την Τετάρτη 15/5 και μετά ευνοεί τη μεταφορά σκόνης και θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής προς την περιοχή μας.Το θερμό αυτό κύμα δεν αποκλείεται να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται από την Παρασκευή και μετά 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οι περιοχές που θα επηρεάσει το κύμα αυτό αρχικά είναι η δυτική και νότια Ελλάδα με τη θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τους 30 βαθμούς και από το Σάββατο 18/5 και μετά τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς όπως η Κρήτη (κυρίως) ,η βοιωτία,η Φθιώτιδα η Αχαΐα

,η Ηλεία , η Αργολίδα ,τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική το Σαβατοκύριακο θα ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς,ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 27».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τα ζώδια της ημέρας: Οι 6 εκπρόσωποι του ζωδιακού που βγαίνουν κερδισμένοι σήμερα 14/5

Κωνσταντίνος Μπογδάνος για Μαρίνα Σάττι: «Ήθελε να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα της μπίχλας και της παρακμής»

Οι 10 πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης που πρέπει να επισκεφθείτε

TAGS:
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ