Τέλος στους μυικούς κόμπους στην πλάτη: Οι πέντε κινήσεις για ανακούφιση από το πιάσιμο και τον πόνο

τέλος-στους-μυικούς-κόμπους-στην-πλάτ-179444

Οι μυϊκοί κόμποι στην πλάτη όχι μόνο μπορούν να προκαλέσουν ενοχλητικό πόνο αλλά μπορούν να επηρεάσουν και την καθημερινότητα μας. Υπάρχουν όμως κάποιες λύσεις για να ηρεμήσετε τα ερεθισμένα νεύρα.

Αιτίες που προκαλούν τους μυϊκούς κόμπους

Οι μυϊκοί κόμποι στην πλάτη ή και αλλού προκαλούνται κυρίως από:

Τραυματισμούς των μυών

Επαναλαμβανόμενες κινήσεις που προκαλούν ερεθισμό ενός μυός

Κακή στάση σώματος

Αν μείνει ένας μυς σε μια άβολη θέση για πολύ ώρα, όπως κατά την οδήγηση ή από το να κάθεστε για πολλή ώρα χωρίς να κάνετε διάλειμμα.

Αφυδάτωση

Οι μυϊκοί κόμποι μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στην πλάτη και συνήθως θα αισθάνεστε σαν εκείνο το σημείο να είναι πρησμένο, σφιγμένο, να συσπάται ή να μοιάζει με μικρό μπαλάκι στην αφή.

Τι να κάνετε για να φύγουν οι μυικοί κόμποι στην πλάτη

Το πρώτο βήμα για να απαλλαγείτε από έναν μυϊκό κόμπο είναι να μειώσετε την ένταση στον σφιγμένο ιστό και να ηρεμήσετε τα ερεθισμένα νεύρα.

Πως να απαλλαγείτε από τους μυϊκούς κόμπους στην πλάτη

Χρησιμοποιήστε μια μπάλα του τένις

Ξαπλώστε στο έδαφος με μια μπάλα του τένις τοποθετημένη κάτω από την πλάτη σας, ακριβώς πάνω στον μυϊκό κόμπο

Κυλήστε το σώμα σας ώστε η μπάλα να πιέζει και να κάνει μασάζ στον κόμπο μέχρι αυτός να “λυθεί”

Ξεκούραση

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι απλώς να ξεκουραστείτε. Αποφύγετε να κάνετε οποιεσδήποτε δραστηριότητες που προκάλεσαν τον κόμπο. Για παράδειγμα, αν πιστεύετε ότι το να κάθεστε για 30 λεπτά προκαλεί αυτούς τους επώδυνους κόμπους, τότε προσπαθήστε να αποφύγετε να κάθεστε για περιόδους μεγαλύτερες από αυτήν. Πολλές φορές, αρκεί απλώς να ξεκουράζετε το σώμα σας από επιβαρυντικές δραστηριότητες για να διαλύσετε τον κόμπο και να βρείτε ανακούφιση.

Διατάσεις

Εάν οι μυϊκοί κόμποι στην πλάτη προκαλούνται από το να βρίσκεστε σε μια άβολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, το τέντωμα μπορεί να βοηθήσει. Θα χαλαρώσει τους μυς και θα μειώσει τη ένταση στον κόμπο.

Μασάζ στον κόμπο

Κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου μασάζ, ένας φυσικοθεραπευτής θα αρχίσει να ασκεί πίεση για να τεντώσει τον μυϊκό κόμπο για να τον απελευθερώσει. Μπορεί να νιώσετε μικρή ενόχληση, αλλά μακροχρόνια ανακούφιση κατά τη διάρκεια αυτής της τεχνικής. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε και μόνοι σας ένα παρόμοιο μασάζ που έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό για τους μυϊκούς κόμπους:

Τοποθετήστε δύο δάχτυλα στον μυϊκό κόμπο και πιέστε τον κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις

Κρατήστε την πίεση για 10 δευτερόλεπτα και αφήστε τον

Επαναλάβετε μερικές φορές

Πολλοί θα παρατηρήσουν σημαντική ανακούφιση από αυτήν την τεχνική.

Dry needling από φυσικοθεραπευτή

Αυτός είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για την ανακούφιση των μυϊκών κόμβων. Γίνεται από φυσικοθεραπευτές που χρησιμοποιούν πολύ λεπτές βελόνες για τη διέγερση του μυός. Αυτή η διέγερση επιτρέπει στον μυ να “λυθεί”.

Πηγές: https://chiropractic.ca, https://painhero.ca

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ